Korpilahden Satamakapteeni myytiin – omistajiksi jämsäläispariskunta

Korpilahden satamassa toimiva kahvila-ravintola ja satamapalveluyritys Satamakapteeni Oy on vaihtanut omistajaa. Yrityksen koko osakekannan ostivat keskiviikkona jämsäläiset Janne ja Nina Isotalo.

– Olemme jo pidempään pohtineet oman ravintolayrityksen ostamista. Innostuimme Satamakapteenista, koska se toimii hienolla paikalla Päijänteen rannassa. Päijänne on taas meille läheinen veneilyharrastuksen kautta, Janne Isotalo kertoo.

Ravintola-ala on pariskunnalle ennestään hyvin tuttua, sillä he ovat työskennelleet pitkään Jämsässä hiihtokeskus Himoksen ravintolassa, Janne ravintolapäällikkönä ja Nina vuoropäällikkönä.

Sitä ennen he työskentelivät eri ravintoloissa kotikaupungissaan Tampereella. Työpaikkoina olivat muun muassa Tillikka, entinen Hämeensilta, Rosendahl ja Tampere-talo.

– Ravintolan menestymiselle tärkeintä on hyväntuulinen ja kevyt tunnelma, jossa asiakkaat viihtyvät. Sitä tavoittelemme myös Satamakapteenissa, Janne Isotalo sanoo.

Osapuolet ovat sopineet, että yrityskaupan kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen. Satamakapteeni Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 656 000 euroa ja liiketoiminnan tulos 66 000 euroa.

Noin 280 ravintolapaikkaa

Korpilahti on kesäisin erittäin suosittu vierasvenesatama. Satamakapteeni tarjoaa veneilijöille polttoaineen tankkausmahdollisuuden ja septin tyhjennyksen.

Vierasvenepaikkoja Korpilahden satamassa on noin 50 ja ravintolapaikkoja Satamakapteenissa noin 280. Lisäksi rakennuksesta löytyvät veneilijöille keittiö, vessat, suihkut, pyykinhuoltotilat ja sauna.

– Aiomme pitää kesällä saunan lämpimänä joka ilta. Naisille ja miehille tulee omat vuorot.

Kesällä Satamakapteeni työllistää enimmillään 13 ulkopuolista työntekijää yrittäjäpariskunnan lisäksi.

Talvikaudella yritys palvelee lounasasiakkaita, ysitieltä poikkeavia kahvittelijoita ja muita kulkijoita. Myös yksityistilaisuuksille on kysyntää. Ympäri vuoden yritys työllistää yhden henkilön.

Uusi kiinteistö rakennettiin vuonna 2009

Satamakapteenin myyneet Erja ja Aarno Rosala pyörittivät yritystä 17 vuotta. Aluksi kahvila-ravintola oli avoinna vain kesäisin.

Vanha kiinteistö purettiin syksyllä 2009, ja koko Korpilahden satama sai peruskorjauksessa täysin uuden ilmeen. Rosalat rakennuttivat vanhan rakennuksen tilalle uuden Satamakapteenin, jota ruvettiin pitämään auki ympäri vuoden.

– Toiminta on muuttunut melkoisesti vuosien kuluessa. Alkuaikoina otimme veneasiakkaat vastaan laiturilla ja hyvästelimme heidät henkilökohtaisesti. Sataman laajetessa se ei ollut enää mahdollista, Erja Rosala muistelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .