Korpilahtelainen rakennusinsinööri Maarit Pohjola jätti palkansaajan arjen ja löysi yrittäjyydestä parhaan tavan tehdä työtään

Insinööripiireissä yhden henkilön suunnittelutoimistoja kutsutaan usein autotallifirmoiksi. Yleinen käsitys on myös, että nämä toimistot suunnittelevat vain pieniä kohteita omakotitalojen kokoluokassa.

Korpilahtelainen rakennusinsinööri Maarit Pohjola, 36, haluaa rikkoa tätä käsitystä. Hänen yrityksensä Suunnittelu Heijastus Oy on tehnyt alusta asti yhteistyötä Suomen johtavien suunnittelu- ja konsulttitoimistojen kanssa ja osallistunut suurten hankkeiden rakenne- ja elementtisuunnitteluun.

Tämä suunta on ollut Pohjolalle luonteva aikaisemmasta työtaustasta johtuen. Kymmenen vuotta sitten insinööriksi valmistunut Pohjola teki ensimmäiset vuodet töitä Ramboll Finland Oy:ssä ja Sitowise Oy:ssä.

– Jonkin verran teen rakenne- ja elementtisuunnittelua yksityisillekin, mutta pääasiassa asiakkaana on toisia suunnittelu- ja konsulttitoimistoja, rakennusurakoitsijoita, elementtitehtaita sekä asunto-osakeyhtiöitä. Työn alla on ollut kerrostaloja, liikekiinteistöjä ja teollisuushalleja.

 

Suunnittelu Heijastuksen toimistossa Korpilahden keskustassa tuoksuu vielä tuore maali. Yritys muutti uusiin tiloihin elokuun alussa. Yritystoimintaa on tosin takana noin puolitoista vuotta, mutta Pohjola teki aluksi töitä kotoa käsin.

Ajatus omasta yrityksestä nousi esiin kolmisen vuotta sitten. Pohjola nautti työstään, mutta huomasi, että isossa yrityksessä tehtäväkenttä oli rajallinen.

– Tunsin, että en päässyt tekemään kaikkea sitä, mitä halusin. Lähtö oli lopulta aika vauhdikas, ja yrityskin on päässyt hyvin vauhtiin.

Töitä oli lopulta niin paljon, ettei Pohjola juuri ehtinyt hankkimaan sparrausta yrityksen perustamiseksi.

– Tiedostan kyllä, että Jyväskylässä on paljon mahdollisuuksia. Keski-Suomen Uusyrityskeskuksella on uusien yrittäjien spar­rausta ja yrityskummitoimintakin kiinnostaa.

Sen sijaan Pohjola osallistui Intotalon ja Gradian vuoden kestävään yrittäjävalmennukseen ja sai kesäkuussa loppuun yrittäjän ammattitutkinnon.

– Koulutus oli erittäin hyvä. Sain paljon tietoa ja pystyin hyödyntämään kaikkea oppimaani omaan yritykseen. Tärkeää oli myös ajatusten vaihto toisten yrittäjien kanssa.

 

Pohjola tiedostaa, että yrityksen vieminen eteenpäin ja kohti kasvua tarkoittaa uskallusta ajatella isosti.

– Minulla on villejäkin visioita, mutta ensisijaisesti mietin työntekijän palkkaamista. Omat työtunnit ovat rajalliset, joten ilman toista tekijää ei kasvua synny. Yksi mahdollisuus olisi hankkia toinen osakas tai ulkopuolinen hallituksen jäsen ohjaamaan toimintaa ja tuomaan kokemusta.

Pohjola etsii aktiivisesti myös kollegayrittäjiä, joiden kanssa olisi mahdollista yhdistää voimat.

–Tavoitteena on päästä suunnittelemaan myös julkisia rakennushankkeita. Yksin niihin ei voi kuitenkaan päästä mukaan.

Saman ajatusmaailman omaava kollega voi löytyä mistä tahansa Suomesta, sillä työ tehdään joka tapauksessa sähköisessä maailmassa.

– Sopivien yhteistyökumppanien hakemisessa pitää tehdä vähän salapoliisityötä. Hyödynnän muun muassa LinkedIn-palvelua, Pohjola sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .