Kreikan vaalitulos nosti Helsingin yli 5 000 pisteen

Kreikan vaalitulos on otettu myönteisesti vastaan markkinoilla. Euro vahvistui kurssiin 1,27 dollaria vastaan, mikä on vahvin taso kuukauteen.

Helsingin pörssi on Kreikan vaalituloksen siivittämänä avautunut 1,5 prosentin nousuun ja pistelukuun 5 023. Kurssit olivat aamupäivällä nousussa myös muualla Euroopassa.

Nokia oli kaupankäynnin alkaessa reilun kahden prosentin nousussa ja kauppaa käytiin 1,97 euron vaiheilla. Koko vaihtokärki oli aamupäivällä plussalla.

Aasian pörsseissä kurssit nousivat lähes kaksi prosenttia. Vaalitulos notkautti myös Espanjan ja Italian valtionlainojen korkoja hiukan alaspäin.

Markkinoilla oli pelätty säästöjä vastustavan vasemmistopuolue Syrizan vaalivoittoa. Myllerryksen odotetaan kuitenkin jatkuvan, koska Kreikan tulevaisuus on edelleen erittäin epäselvä.

STT:n haastattelemien ekonomistien mukaan markkinoilla nähdään todennäköisesti heiluntaa, jos Kreikan poliittinen tilanne jatkuu epävarmana. Suurin riski piilee siinä, että hallitusneuvotteluissa päädytään jälleen umpikujaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puoluelähde: Kreikkaan hallitussopu huomenna

Kreikan konservatiivijohtaja: Pysymme eurossa

Kreikkalaiset äänestivät vastahakoisesti