Kuhmoisten Osuuspankki yhdistyy Järvi-Hämeen Osuuspankkiin

Kuhmoisten Osuuspankki suunnittelee yhdistymistä Järvi-Hämeen Osuuspankkiin. Järvi-Hämeen Osuuspankilla on ennestään täydenpalvelun konttorit Asikkalassa, Hartolassa, Padasjoella ja Sysmässä.

Pankkien hallitukset ovat tehneet yhdistymisestä selvityksen viime vuonna ja ne ovat yksimielisesti yhdistymisen takana. Lopullisen päätöksen asiasta tekevät pankkien edustajistot maaliskuussa 2017. Pankkien tavoitteena on yhdistää voimansa syksyllä 2017.

Yhdistyminen ei vaikuta Kuhmoisten Osuuspankin henkilökuntaan, vaan työntekijät jatkavat uudessa pankissa vanhoina työntekijöinä. Järvi-Hämeen Osuuspankista tulee yhdistyessä Suomen 30. suurin osuuspankki Suomessa. Pankilla on henkilökuntaa yhteensä 40.

Syitä fuusioon on useita. Kuhmoisten Osuuspankin hallintoneuvoston puheenjohtajan Taina Hinskalan mukaan kiristyvä sääntely ja valvonta sekä niiden aiheuttamat kustannuspaineet alkavat käydä raskaiksi pienelle pankille. Lisäksi Kuhmoisten Osuuspankin toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa siirtyi vuoden alusta alkaen Järvi-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtajaksi.

Jos pankkien edustajistot hyväksyvät yhdistymisen, Kuhmoisten Osuuspankista löytyy tulevaisuudessa myös Järvi-Hämeen Osuuspankin palveluita eli lainopillisten palveluiden erityisosaamista, oma yrityspankki sekä OP-Kiinteistökeskus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .