Kuhmoisten Sahanrannan toiminta jatkuu keväällä

Kuhmoisten Sahanrannan toiminta käynnistyy uudelleen.

– Ravintola avataan jälleen pääsiäisena, avajaisia vietetään kiirastorstaina, yrittäjä Esa Mäkinen kertoo.

Sahanrannan ravintolatoiminta keskeytyi syksyllä kunnan kanssa käytäviin vuokraneuvotteluihin, joissa vuokralainen vaati muun muassa vanhan rakennuksen lämmitysjärjestelmän uusimista.

Ravintolan toiminta jatkuu nyt vanhalla vuokrasopimuksella, mutta uusien omistajien voimin. Laukaalainen Mäkinen ja jämsäläinen Janne Laukkarinen ostivat Sahanrannan toiminnasta vastanneen Vellahden Helmen enemmistöosuuden Leena Hattuselta.

Kari Paajanen ja Juha Hiiskala säilyvät omistajina vanhaan tapaan.

Uudet omistajat jatkavat toimintaa vanhaan malliin.

– Pieniä meidännäköisiä muutoksia tullaan toki tekemään, mutta toiminta keskittyy jatkossakin hyvän ruoan ympärille. Myös majoitustoiminta jatkuu, tarpeen vaatiessa jo nyt talvella, Mäkinen sanoo.

Mäkisellä ja Laukkarisella on pitkän linjan kokemus ravintola-alasta. Heillä on entuudestaan kesäravintola Puulaaki Kangasniemellä.

– Sahanrantaan palkataan ravintolapäällikkö, joka ottaa vetovastuun päivittäistoiminnasta. Ravintola on jatkossa auki toivottavasti myös talvisin. Haluamme kehittää pitkäjänteistä, mutta myös kannattavaa toimintaa.

Lopputulos on hyvä myös kunnan kannalta, kertoo Kuhmoisten kehittämisasiamies Arto Kummala.

– On tärkeää, että Sahanrannan toiminta jatkuu mahdollisimman ympärivuotisena. Se on meidän yksi hienoimmista käyntikorteistamme.

Kummalan mukaan lämmitysjärjestelmää ei uusita ainakaan ensivaiheessa.

– Tässä vaiheessa teemme normaaleja kiinteistönhuoltoon liittyviä saneeraustöitä. Kun tilanne vakiintuu, pohdimme tulevaisuutta ja kuuntelemme herkällä korvalla uusia osakkaita.

Kunnanhallitus keskusteli Sahanrannan tilanteesta kokouksessaan maanantaina illalla. Asia ei ollut kokouslistalla, vaan esillä taustakeskusteluna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .