Kuisma Niemelä jättää SOK:n pääjohtajan tehtävät

SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä jättää tehtävänsä.

SOK:n Hallintoneuvosto on myöntänyt Niemelälle eron hänen omasta pyynnöstään. Yhtiö tiedottaa, että pääjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi pääjohtajan varamies, SOK:n liiketoimintojen johtaja Antti Sippola.

Niemelä perustelee lähtöpäätöstään S-ryhmän uuden strategian toteutuksen asettamilla vaatimuksilla.

– Kaupan ala käy paraikaa läpi viime vuosikymmenien suurinta murrosta, ja käyttötavarakaupassa kansainväliset verkkokaupat haastavat voimakkaasti kotimaiset toimijat. Siksi olemme S-ryhmässä työstäneet uusiin haasteisiin vastaavaa strategiaa, jonka toteuttamiseen tarvitsemme nyt aivan uutta virtaa. Uskon kuitenkin, että osuustoiminnallinen, asiakkaidensa omistama S-ryhmä osoittaa tarpeellisuutensa erityisesti tällaisena taloudellisesti vaikeana aikana, Niemelä toteaa SOK:n tiedotteessa.

– Itse aion nyt hieman huokaista ja katsella rauhassa ympärilleni sekä jatkaa keskeneräisiä projekteja ja tutustua kotona odottavaan ammattikirjallisuuteen. Jatkossa aion myös olla osuuskaupan aktiivinen ja lojaalin kriittinen asiakasomistaja.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen on pahoillaan Niemelän päätöksestä, mutta ymmärtää sen perustelut.

Pikkaraisen mukaan SOK:n hallintoneuvosto on jo käynnistänyt uuden pääjohtajan nimitysprosessin.

Ennen siirtymistään SOK:n johtoon vuonna 2010 Niemelä toimi osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtajana vuodesta 1999.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.