Kuluttajien luottamus pysyi ennallaan heinäkuussa

Kuluttajien odotukset Suomen taloustilanteesta paranivat hieman heinäkuussa. Muista Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin osatekijöistä myös näkemykset työttömyyskehityksestä kohenivat jonkin verran, mutta pysyivät edelleen synkällä tasolla.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli kuitenkin heinäkuussa lukemassa 8,4 eli sama kuin viime kuussa. Kuluttajista 46 prosenttia uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana. Kuluttajista 62 prosenttia puolestaan arvioi työttömyyden lisääntyvän.

Kuluttajien luottamus oli hieman vahvempi kuin vuotta aiemmin, mutta yhä heikompi kuin pitkällä ajalla keskimäärin. Luottamus talouteen oli miinuksella lokakuusta maaliskuuhun.

Teollisuuden luottamus kääntyi heinäkuussa nousuun erittäin matalalta tasoltaan. Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorin mukaan suhdannetilanne on kuitenkin edelleen huomattavan heikko.

Rakentamisen luottamus koheni jonkin verran, mutta työvoiman määrän ennustetaan jatkavan selvää laskua lähikuukausina. Myös palveluyritysten luottamus vahvistui hieman heinäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.