Kun nuorena aloittaa, ehtii paljon – Taneli, 22, avaa jo toisen liikkeensä

Hämeenlinnalainen yritys laajensi Jyväskylään.

Kun nuorena aloittaa, ehtii paljon. Hämeenlinnalainen Taneli Raatikainen perusti ensimmäisen yrityksensä Kotisivuillesi.comin 13-vuotiaana ja 19-vuotiaana tietokonehuoltoihin keskittyvän Twebs Oy:n. Ensimmäinen liike avautui kaksi vuotta sitten, ja ensi maanantaina Raatikaisen, 22, yritys avaa tietokonehuoltoliikkeen Jyväskylän keskustassa.

Twebs tarjoaa tietokoneiden huolto-, korjaus- ja asennuspalveluita yksityishenkilöille sekä yrityksille. Lisäksi se myy tietokoneita, oheislaitteita ja komponentteja. Jyväskylä valikoitui toisen liikkeen kotipaikaksi, koska Raatikaisen vanhemmat ovat kotoisin kaupungista, jossa on myös perheen kesämökki.

Raatikainen ja Jyväskylän myymälän vetäjä Sauli Soudunsaari arvioivat, että Jyväskylässä on selvästi enemmän alan kilpailua kuin Hämeenlinnassa.

– Vaikka liikkeitä on paljon, tuntuu että Twebsille on kysyntää. Uskon, että hyvällä palvelulla menestyy, Raatikainen sanoo.

Tieto kysynnästä ei perustu vain toiveisiin. Soudunsaari on tehnyt Twebsille kotikäyntejä Jyväskylässä liki vuoden, vaikka varsinaista liikettä ei ole tätä ennen ollut.

Kotikäynnit ovat jatkossakin iso osa palvelua. Soudunsaaren mukaan asennuksille ja opastuksille laitteiden käyttöönoton yhteydessä on paljon tarvetta.

– Pyrimme siihen, että palvelemme tietokoneen ostajaa koko koneen elinkaaren ajan, tänä vuonna IT-tradenomiksi valmistuva Raatikainen sanoo.

Tietokoneita tuodaan huoltoon yleensä vasta pakosta

Huollettavia tietokoneita olisi valtava määrä, mutta huoltoon koneita tuodaan yleensä silloin, kun on pakko. Tietokoneille kuitenkin suositellaan vuosihuoltoa siinä missä autoillekin.

– Moni on sitä mieltä, ettei varsinkaan edullista tietokonetta kannata huoltaa, mutta kyllä halpaakin kannattaa huoltaa. Usein kone on huollon jälkeen kuin uusi, Raatikainen sanoo.

– Lisäksi yksittäisen komponentin uusimisella voidaan halvemman hintaluokan koneesta tehdä arvokkaampi laite.

Moni jättää tietokoneen päivittämättä, mikä voi tuoda tietoturvaongelmia.

– Huoltoon tulevista koneista paljastuu usein viruksia ja haittaohjelmia, Raatikainen kertoo.

Verkkokauppa on lisäpalvelua

Twebsillä on myös verkkokauppa, mutta sen on osuus koneiden myynnissä on pieni.

– Verkkokauppa on enemmän lisäpalvelua. Asiakkaat pääsevät tutustumaan tuotteisiin, Raatikainen sanoo.

Twebsin liikevaihto on vielä pieni, mutta kasvuvauhti on kova. Yritys työllistää Jyväskylän avauksen jälkeen kuusi henkeä, joista kaksi Jyväskylässä. Lisää työntekijöitä on tarkoitus palkata jo lähikuukausina.

Jyväskylän-liikkeestä yrittäjämäisesti vastaava Soudunsaari, 22, on ollut Raatikaisen kaveri jo yhteisestä päiväkerhosta lähtien.

– Kyllä minä olen unelma-ammatissani, sanoo Soudunsaari, joka viimeistelee opintojaan työn ohessa.

Uusimmat

Talous

Konttiravintoloistaan tunnettu Jarna Kaplas valittiin Vuoden nuoreksi yrittäjäksi – Johannes Karjulalle pronssia

Venäjän öljyn laatuongelmat ovat nostaneet bensiinin hintaa Suomessakin – kesäbensa tapaa olla muutamia senttejä talvibensaa kalliimpaa

Tommi Lindholmilla on monen ihmisen unelma-ammatti – jyväskyläläistiimi on maistellut ja valmistanut jäätelöä koivunlehdistä, savumuikusta ja jopa valkoviinistä

WSJ: Huawei suunnittelee Androidin tilalle omaa käyttöjärjestelmää

Jyväskylän KoneAgria 2019 -näyttely on lähes loppuunmyyty

Tekoälystä lisää mukavuutta asumiseen – Jyväskylässä kehitetty järjestelmä voi säätää asunnon lämpötilan normaaliksi ennen kuin asukas huomaakaan kylmää tai kuumaa

Suomen tutkimus- ja tuotekehitys pudonnut kelkasta, kertoo barometri

Huipputekniikan vienti supistui – lentokoneet vaikuttivat

Pitkäaikaistyöttömyys väheni viime vuonna – määräaikaishaastattelut vaikuttivat

Trump: Huawein tilanne voi ratketa osana Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvotteluja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.