Litmanen on kuningas, mutta Selänteen lukemiin on vielä pitkä matka

Jalkapallolegenda Jari Litmasen omaelämäkertaa Litmanen 10 on myyty kymmenen päivän aikana 20 000 kappaletta. Kirja julkaistiin 10. syyskuuta.

Vaikka kirjamyynti yleisesti on vähentynyt, suomalaisista urheilijatähdistä tehdyt kirjat ovat käyneet hyvin kaupaksi. Ari Mennanderin Teemu-kirjaa jääkiekkoilija Teemu Selänteestä myytiin viime vuonna peräti 76 900 kappaletta. Vertailun vuoksi: myydyintä kaunokirjaa, Anssi Valtosen Finlandia-voittajaa He eivät tiedä mitä tekevät myytiin viime vuonna 73 800 kappaletta.

Kansainvälisesti merkittävän uran jalkapalloilijana tehnyt Jari Litmanen kertoo kirjassaan tarinansa ensimmäistä kertaa itse. Hän käy kirjassaan läpi matkaansa Lahden Reippaan juniorivuosista Mestarien liigan voittajaksi ja kansainväliseksi tähtipelaajaksi.

Jari Litmanen nousi suomalaisen jalkapalloilun ensimmäiseksi kansainväliseksi supertähdeksi, kun hän vuonna 1995 voitti Mestarien liigan amsterdamilaisen Ajaxin riveissä. Samana vuonna hänet valittiin Suomessa Vuoden urheilijaksi ja hän sijoittui kolmanneksi Kultainen pallo -äänestyksessä, jossa etsittiin Euroopan parasta jalkapalloilijaa.

Litmanen on valittu Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi yhdeksän kertaa. Hän on myös Suomen maajoukkueen entinen kapteeni, eniten otteluita pelannut ja eniten maaleja tehnyt pelaaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.