Kurikka Timberille kunniaa yrittäjyyskilpailussa

Ikkuna-aihioita valmistavan Kurikka Timberin toimitusjohtaja Jaakko Kurikka palkittiin torstaina Jyväskylässä yhtenä parhaista kasvuyrittäjistä Keski- ja Itä-Suomessa.

Äänekoskelainen Kurikka Timber oli ainoa keskisuomalaismenestyjä Ernst & Youngin järjestämän kansainvälisen kasvuyrittäjäkilpailun aluekilpailussa.

Kurikka Timber on perheyritys neljännessä sukupolvessa. Se on kasvanut ja laajentanut toimintaansa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 13 miljoonaa euroa. Henkilöstöä oli 45.

- Kurikka Timber on erikoistunut erittäin kapeaan tuotesegmentitin, jonka se hallitsee suvereenisti. Vaikka puuteollisuudella on Suomessa tällä hetkellä vaikeuksia, ne eivät ole heijastuneet ikkunapuun kysyntään. Jaakko Kurikka hakee rohkeasti kasvua, sanoo Suomen kilpailun johtaja Mikko Rytilahti tiedotteessa.

Suomen tämän vuoden Entrepreneur of the Year -kilpailun 60 osallistujaa mittelevät ensin kuudessa aluekilpailussa. Ne yhdeksän yrittäjää, jotka valitaan valtakunnalliseen loppukilpailuun Helsinkiin, julkistetaan kahden viikon kuluttua perjantaina 23. lokakuuta. Finaali järjestetään marraskuun alussa. Suomen kahdeksan hengen tuomariston puhetta johtaa kansanedustaja, kauppaneuvos Eero Lehti.

Aluekilpailun voittajiksi julistettiin myös joensuulaisen Broman Groupin Väinö H. Broman, Harri Broman ja Eero Broman sekä iisalmelaisen Lunawoodin Aulis Kärkkäinen. Broman-konserni harjoittaa auton varaosien ja autotarvikkeiden myyntiä. Lunawood valmistaa lämpöpuuta.

Ernst & Young järjestää kilpailun yli 50 maassa. Maavoittajat kohtaavat toisensa Monte Carlossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.