Kuvat: Tällainen on Jyväskylän uusin hotelli

Verson suomalaisella aamiaisella appelsiinimehu korvataan mustaherukka- ja mansikkamehulla sekä ahvenanmaalaisella omenamehulla.

Hotelli- ja ravintolatoiminta jatkuu taas entisen hotelli Jyväshovin paikalla Jyväskylän Kävelykadun varrella, sillä hotelli Verso on majoittanut jo ensimmäiset asiakkaansa ja hotellin baari avautuu asiakkaille perjantai-iltana.

Itse hotelli aukeaa virallisesti juhannuksen jälkeen, vaikka majoitettavana on ollut jo tämän viikon ajan satakunta asiakasta. Hotellin asiakkaina on satakunta ulkomaista hotelli- ja ravintola-alan opiskelijaa, jotka opiskelevat Jyväskylän ammattikorkeakoulun kesäkoulussa juhannukseen saakka. Ennen juhannusta joitakin huoneita on varattavissa myös muiden asiakkaiden käyttöön.

Hotellikiinteistöön on tehty iso remontti. Muutos näkyy kaikkialla: hotellihuoneissa, ravintoloissa ja yleisissä tiloissa. Kaikkiin 128 hotellihuoneeseen vaihdettiin uudet sängyt, televisiot ja tekstiilit, noin puoleen huoneista uusittiin kaikki irtokalusteet. Vanhat sängyt, vuodevaatteet ja verhot päätyivät muun muassa leirintäalueille, hotellitelevisiot Afrikkaan saakka.

Remontin kustannukset ovat noin 1,5 miljoonaa euroa.

Hotelli Yöpuun ja ravintola Pöllöwaarin yrittäjäparille muutos on suuri, sillä Verso viisinkertaistaa yrityksen tarjoama huonemäärän.

Kokonaisuuteen kuuluu kaksi ravintolaa: Verso Baari katutasossa ja aamiaisravintola Silmu toisessa kerroksessa.

Ulkomaiset opiskelijat ovat ottaneet aamiaisravintolan suomalainen aamiaisen hyvin vastaan, vaikka siellä ei ole tarjolla appelsiinimehua tai hedelmäsalaattia, vaan ahvenanmaalaista omenamehua sekä mustaherukka- ja mansikkamehua. Aamiaisravintolan leipä on Versossa leivottua.

Entinen tanssiravintola tyhjillään

Yöpuu on vuokrannut kiinteistöstä hotellihuoneiden lisäksi kellarin autohallit, toisen kerroksen ravintolatiloja sekä katutason nykyisistä ravintolatiloista noin puolet. Yhteensä vuokrattavat tilat ovat noin 6 700 neliötä. Entiselle tanssiravintolalle kiinteistön omistaja Jyväskylän Kauppalaisseuran säätiö joutuu vielä hakemaan vuokralaista.

Hotellin nimi vaihtui, koska Osuuskauppa Keskimaa omistaa Jyväshovin nimen. Jyväskylän vanhin hotelli toimi Jyväshovi-nimellä vuodesta 1938 lähtien. Keskimaa ehti luotsata hotellia tiloissa vuodesta 1978.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .