Kylpylähotelli Summassaari Saarijärvellä on myynnissä tappioiden vuoksi – toiminta kuitenkin jatkuu

Kylpylähotelli Summassaari Saarijärvellä on myynnissä. Hotellin toiminta jatkuu kuitenkin normaalisti. Kylpylähotellissa käy muiden muassa lomalaisia sekä kuntoutus- ja ravintola-asiakkaita.

Hotellia pyörittävä Saarijärven Kylpylä Oy:n etsii ensisijaisesti ostajaa kokonaisuudelle eli 14 hehtaarin hotellialueelle rakennuksineen ja liiketoiminnalle.

– Mutta en näe huonona vaihtoehtona sitäkään, että meillä olisi tässä kumppani, joka antaisi oman panoksensa hotellin kehittämiseen esimerkiksi uusilla investoinneilla ja liikeideoilla, Saarijärven kylpylä Oy:n toimitusjohtaja Tero Eskola kertoo.

Hotelli on myytävänä, koska sen toiminta on ollut tappiollista.

– Viime vuosia tappiota on tehty noin 300 000 euroa vuodessa. Tämä vuosi on kuitenkin ollut edellisiä parempi. Lopettamissuunnitelmia meillä ei ole, Eskola sanoo.

Saarijärven Kylpylä Oy kuuluu Solaris-lomat ry:n omistamaan konserniin, jonka kylpylähotelleja ovat myös Kuopion Rauhanlahti ja Lohja Spa. Omistajayhdistyksen taustalla vaikuttaa useita jäsenjärjestöjä, joiden joukossa on muiden muassa ammattijärjestöjä.

Kun Summassaari siirtyi nykyiselle omistajalleen vuonna 2005, suunnitelmissa oli tuolloin muun muassa uusi, laajempi kylpylärakennus ja jopa kymmeniä uusia mökkejä. Nämä hankkeet eivät ole toteutuneet.

Summassaaren päärakennus on jo 50-vuotias. Eskolan mukaan hotellissa on uudistettu viime vuosina muun muassa huoneita ja vastaanottoa, mutta rakennus kaipaisi myös peruskorjausta.

– Siihen meillä ei tällä hetkellä ole mahdollisuuksia, Eskola toteaa.

Summassaaren myyntiaikeista kertoi ensimmäisenä paikallislehti Sampo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .