Kysely: Moni suomalainen maksaa turhaan rajattomasta datankäytöstä

Valtaosalla on rajaton datankäyttö kännykkäliittymässään, vaikka harva on datan suurkuluttaja.

Moni suomalainen maksaa turhaan rajattomasta datankäytöstä mobiililaitteilla, selviää uudesta kyselytutkimuksesta. Vastaajista 80 prosenttia käytti nettiä kännykällä.

Lähes yksi viidestä (18 prosenttia) käytti alle yhden gigan ja yhtä moni enintään kolme gigaa dataa kuukaudessa. 45 prosenttia ylsi enintään viiteen gigaan. Datan suurkuluttajia oli vähän. Yli 20 gigaa dataa kuukaudessa käytti vain noin yksi kymmenestä.

– Suurin osa haluaa maksaa niin kutsutusti turhasta. Jopa 80 prosenttia vastaajista kertoi, että heillä on rajaton datankäyttö matkapuhelinliittymässään, kertoo kyselyn teettänyt mobiilioperaattori Moi Mobiili tiedotteessa.

Rajaton datankäyttö tarkoittaa, että liittymän käyttäjä voi käyttää nettiä rajattomasti kiinteällä kuukausihinnalla yhteysnopeuden heikkenemättä. Rajattomista pakettiliittymistä veloitetaan tyypillisesti enemmän kuin liittymistä, joissa datamäärää on rajoitettu.

Kyselystä selvisi myös, että miehet osaavat arvioida käyttämänsä datan määrän paremmin kuin naiset. Miehistä, jotka käyttivät nettiä kännykällään, arvio meni pieleen vain joka neljännellä (24 prosenttia) mutta naisista yli puolet (51 prosenttia) ei osannut arvioida käyttämiään datamääriä. Vastaajat tarkistivat todelliset määrät puhelimestaan tai puhelinlaskustaan.

Kyselytutkimuksen toteutti YouGov Finland kuluttajapaneelissaan elokuun lopussa. Vastaajia oli 1 005.