LähiTapiola Keski-Suomen pääkonttori rakennetaan Reimarin rakennukseen Jyväskylän ytimeen

Vakuutusyhtiö LähiTapiola Keski-Suomelle tehdään Jyväskylän keskustaan uusi pääkonttori ja palvelukokonaisuus, jota yhtiö kutsuu elämänturvacenteriksi. Yhtiö ostaa Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun kulmaan rakennettavan Reimarin kiinteistön koko kolmannen kerroksen.

– Reimariin päädyttiin useiden vaihtoehtojen jälkeen. Tärkeimmät kriteerit olivat keskeinen sijainti ja mahdollisuus rakentaa 1 500 neliön tiloihin henkilöstölle 2020-luvun tarpeiden mukaiset parhaat mahdolliset työskentelytilat, toimitusjohtaja Teemu Toivanen kertoo.

LähiTapiola Keski-Suomi investoi tiloihin kaikkiaan noin viisi miljoonaa euroa. Tavoitteena, että yhtiö toimii uusissa tiloissa kesällä 2020.

Uudessa paikassa palvelut toimivat ajanvarauksella. LähiTapiolalle ei tule Reimarin katutasoon asiakaspalvelutiloja. Ilman ajanvarausta yhtiö palvelee Jyväskylässä asiakkaitaan kolmessa Prismassa.

 

LähiTapiola Keski-Suomi aikoo vuokrata osan tiloistaan muille toimijoille, jotka täydentävät vakuutusyhtiön palveluja.

– Turvallisuuden, terveyden ja talouden kumppaneita saattaa tulla vuokralaisiksi, mutta suunnitelmat ovat vielä avoinna, Toivanen kertoo.

– Elämänturvatalossa voi mitata vaikka verenpaineen tai tehdä kehonkoostumusmittauksen. Lisäksi tarjolla voi olla esimerkiksi paloturvallisuuslaitteiston testausta, hyvinvointi- ja terveysluentoja sekä aamiaistilaisuuksia sijoittamisesta, Toivanen kaavailee.

LähiTapiola Keski-Suomi toimii 17 toimipisteessä 14 paikkakunnalla eri puolilla Keski-Suomea.

– Asiakaskäyttäytymisen muutokseen liittyen olemme perustaneet omaa toimialuettamme palvelevan digicenterin, joka huolehtii sähköisistä palvelukanavistamme ja pääosin puheluistamme, Toivanen kertoo.

Yhtiön päätoimipaikka on nykyisin vuokratiloissa Jyväskylän Asemakadun varrella. Tilat omistaa Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiö.

 

Reimarin tontilla aloitetaan työt elokuun puolivälissä tontin laitojen ponttauksella eli tukemisella. Ponttauksen jälkeen alkavat maansiirtotyöt, ja varsinaiseen rakentamiseen päästään loppuvuodesta. Rakennuslupa on saanut jo lainvoiman.

Taloon tulee kahdeksan kerrosta ja lisäksi kellariin asukkaiden autoille pysäköintihalli ja koko korttelin huoltotilat. Rakennukseen neljään ylimpään kerrokseen sijoittuu yhteensä noin 80 asuntoa.

– Asunnoista 64 prosenttia on varattu, vaikka ennakkomarkkinointi ei ole vielä alkanut, Järvi-Suomen Asuntojen toimitusjohtaja Tomi Nieminen kertoo.

Järvi-Suomen Asunnot ja Royal House rakennuttavat yhdessä Reimarin ja viereisen Valtiontalon kiinteistön.

Reimarin investointi on erittäin iso: kaupallinen arvo on noin 48 miljoonaa euroa.

 

Liike- ja toimistotilojen varaustilanne on Niemisen mukaan erittäin hyvä. Keskisuomalainen kertoi jo maaliskuussa K-Supermarketin sijoittumisesta Vapaudenkadun tasoon. Vuokrasopimus on tehty myös Jyväskylän Työterveys Oy:n kanssa. Yhdestä tilasta vuokrasopimus on tarkoitus allekirjoittaa lähiaikoina.

Rakennuksen toinen kerros on varattu Jyväskylän seurakunnalle, jonka tilapäätöksestä keväällä 2017 tehty valitus on edelleen hallinto-oikeuden käsittelyssä.

– Meillä on toisesta kerroksesta neuvotteluja käynnissä myös muun toimijan kanssa, Nieminen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .