Lastenlehtiuutuus on usein vain lyhytaikainen menestys

Lastenlehtimarkkinoille ilmestyy yhä enemmän lehtiä, jotka ovat osa suurempaa tuoteperhettä. Lehtiuutuuksien osalta tiedossa on usein jo alusta alkaen se, että alun suosion jälkeen edessä on kuihtuminen ja jopa lehden lopetus. Lehti loppuu, kun trendi vaihtuu.

Lastenlehtiä syntyy esimerkiksi menestyselokuvien jatkoksi. Samat mediat, jotka kilpailevat lukemisen kanssa vapaa-ajasta, osaltaan siis tuottavat aiheita lehdille.

Uutuuslehti on usein vain yksi tuote kokonaisesta tuotesarjasta. Lapselle löytyy samaa sarjaa olevia vaatteita, ja lehden lisäksi hahmojen seikkailuja voi seurata vaikka televisiosta. Esimerkkejä tällaisista nykyään suosituista lehdistä ovat Hello Kitty ja Autot-sarjakuvalehti.

Kaikki vanhat sankarit eivät lehtihyllystä kuitenkaan ole hävinneet. Vanhoja tuttuja hahmoja ovat muun muassa Aku Ankka ja Tex Willer.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.