Latvian luottoluokitus nousuun

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's nostaa Latvian luottoluokitusta. Luokituksen nosto on ensimmäinen sen jälkeen, kun Latvia suistui syvään talouskriisiin vuonna 2008.

Nostosta huolimatta Latvia pysyy roskalainaluokassa. Uusi luokitus on BBB+. Luokitus vaikuttaa siihen, millä hinnalla maa saa lainoja. Latvian valtiovarainministeriö pitää luottoluokituksen nostoa tärkeänä signaalina investoijille.

Latvian talous sukelsi 18 prosenttia vuonna 2009. Nyt bruttokansantuote on kääntynyt kasvuun. Standard&Poor's perustelee luokituksen nostoa sillä, että Latvian talous on osoittanut poikkeuksellista joustavuutta.

Euroopan unioni ja Kansainvälinen valuuttarahasto myönsivät vuonna 2008 Latvialle mahdollisuuden nostaa tukilainoja 7,5 miljardin euron edestä. Suomen osuus paketista on 324 miljoonaa euroa. Latvia ei ole toistaiseksi tarvinnut Suomen tukirahoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.