Lauri pirautti HT Laser -yritykseen ja ura urkeni nopeasti

HT Laser Oy:n myyntipäällikkönä työskentelevä Lauri Leppänen, 34, kuvaa tulleensa pestiinsä "ex temporena". Hän kiinnostui yrityksestä ystävän puheiden perusteella, pirautti varatoimitusjohtaja Markus Lehdelle ja huomasi vaihtavansa vauhdissa työpaikkaa kotikaupungistaan Jyväskylästä Keuruulle.

– Valmistuin kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi Jyväskylästä vuonna 2010. Viimeksi olin hommissa FSP Finnish Steel Paintingilla. HT Laserilla töissä käyvä kaveri kertoi, että täällä oli avattu jauhemaalaamo ja työntekijöitä tarvittaisiin, Leppänen muistelee.

– Soitin Markukselle ja kerroin, että haluaisin töihin, mieluiten myynnin puolelle. Asiat lyötiin lukkoon melkein saman tien. Tulin ensin töihin tuotannon puolelle ja kävin muutamassa kuukaudessa läpi eri työvaiheet. Vuodenvaihteesta siirryin myyntipäälliköksi ja sain valita, otanko kontolleni ison asiakasvastuun vai esimiestehtävät – otin molemmat.

Leppänen hoitaa muun muassa myynnin ja tilauskäsittelyn esimiestehtävät sekä päivittäistoiminnan seuraamisen ja raportoinnin, tekee asiakaskäyntejä eri puolille maata ja suunnittelee myynnin linjoja. Hän sanoo yhteispelin tuotannon kanssa toimivan saumattomasti ja esimiestehtävien sujuvan, koska "porukka on niin hyvä".

– Asun Jyväskylässä Köhniöllä. Se on kätevä suunta ajella Keuruulle, matka vie noin 40 minuuttia. Siinä ajassa ehdin jäsennellä päivää ja soitella puheluita. Perheen muutto ei ole ainakaan nyt ajankohtainen, sillä avopuoliso opiskelee ja lasten hoitokuviot toimivat hyvin.

Työreissuilla Leppänen on keskimäärin 1–2 päivää viikossa. Toisinaan hän työskentelee HT Laserin Jyväskylän toimipisteessä, toisinaan "kotikonttorissa".

HT Laserissa Leppänen arvostaa vahvaa kehittämismeininkiä ja ennakkoluuttomuutta.

– Täällä mennään vauhdilla eteenpäin; jos pysähtyy, jää kelkasta, ja kilpailijat menevät vasemmalta ja oikealta ohi. HT Laser oli 30 vuotta sitten laserleikkauksen pioneereja koko maassa, nyt ollaan 3D-tulostuksen edelläkävijöitä.

Yrityksen rohkeista ratkaisuista kertoo Leppäsen mukaan myös se, että työntekijät edustavat yli kymmentä kansallisuutta. Tekijöitä tarvitaan jatkuvasti, ja rekrytoinnissa katsotaan ennen kaikkea osaamista.

Työntekijöiden löytämiseksi HT Laser tekee yhteistyötä esimerkiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Leppänen kannustaakin nuoria hakeutumaan töihin myös omaa kuntaa kauemmas, kimppakyytejäkin voi aina löytyä.

Vielä varsin tuoreeseen pestiinsä Leppänen kokee päässeensä hyvin sisälle – kiitos mahdollisuudelle tutustua koko prosessiin.

– Joka päivä tulee tietysti jotain uutta, eivätkä haasteet lopu. Yritykselle on luvassa kasvua, joten mielenkiintoisia tehtäviä riittää. Haluan kehittää itseäni jatkuvasti, enkä ole kertaakaan katunut tänne hakeutumista.

Varsinaista tarkkaa työaikaa Leppäsellä ei ole, mutta työaikaseuranta pitää huolen siitä, että tuntimäärät pysyvät kurissa. Jaksamisestaan hän huolehtii liikkumalla mahdollisimman paljon.

– Käyn juoksemassa ja pari kertaa viikossa kodin autotalliin tekemälläni punttisalilla. Henkisestä hyvinvoinnista on huolehdittava ja itsetuntemusta on oltava niin, että tietää rajansa. Istun kyllä aika paljon autossa, mutta olen huomannut, että tehtaalla pyörähdän jopa yllättävän usein tuotannon puolella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .