Legendaarinen Nokia 3310 teki onnistuneen paluun – "Kaikki mitä saamme, myydään heti"

Uusi 3310 oli DNA:n kesäkuussa myymistä puhelimista viidenneksi suosituin, vaikka valmistajalla oli vaikeuksia toimittaa puhelimia myyntiin.

Suomalaiset tuntuvat yhä rakastavan Nokian puhelimia. Toukokuussa Suomessa tuli markkinoille uusversio maineikkaasta 3310-puhelimesta. Toimitusvaikeuksista huolimatta tuote menee kaupaksi kuin jäätelö hellepäivänä.

– Valitettavasti emme ole saaneet riittävästi Nokia 3310 -puhelimia. Kaikki mitä saamme, myydään heti, mutta tilanne paranee koko ajan, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Alkuperäinen 3310-puhelin tuli markkinoille vuonna 2000 ja malli oli hyvin suosittu.

Nokia ei enää itse rakenna puhelimia. Yhtiö on lisensoinut nimensä puhelinvalmistusta varten HMD Globalille.

Uusi 3310 oli myös Elisan myydyimpien puhelinten listalla. Malli ei mahtunut Telian kymmenen myydyimmän puhelimen listalle viime kuussa. Yhtiön verkkokaupassa malli oli kuitenkin tänään aamulla tilapäisesti loppu.

Miten käy Nokian älymallien?

Kesäkuun puolivälin paikkeilla Suomessa tuli markkinoille myös kaksi Nokian-brändillä myytävää älypuhelinta, jotka toimivat Android-käyttöjärjestelmällä. Ne eivät näy vielä näy myyntitilastojen kärkisijoilla, mutta tilanne saattaa muuttua nopeasti.– Pitkät tilausjonot pääsevät purkautumaan vasta heinäkuussa. Ennakkomyyntilukujen ja ensimmäisten palautteiden perusteella Nokia-puhelimilla on edellytykset nousta nopeasti merkittäväksi tekijäksi markkinoilla, Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki sanoo.

Nykyään verkkoihin keskittyvä Nokia oli aikanaan maailman suurin puhelinvalmistaja, mutta poistui puhelinmarkkinoilta pian neljä vuotta sitten. Nokia ei pärjännyt älypuhelinvalmistajana Android-puhelinten ja Applen iPhonen kilpailussa, vaan myi lopulta puhelinliiketoimintansa Microsoftille.