Lehti: Britannian kaupat vedättivät jouluostoksissa

Suuret brittiläiset kauppaketjut Tesco ja Asda hilasivat hintojaan ylöspäin juuri joulun alla, moittii sanomalehti Guardian.

Lehden tekemän selvityksen mukaan kaupat nostivat jopa 50 prosentilla monien joulunajan menekkituotteiden kuten hittilelujen, juomien ja patterien hintoja, vaikka mainostivat samalla alennusmyyntejä.

Hinnankorotuksia nähtiin Tescolla 1 500 tuotteessa, Asdalla 2 000:ssa. Esimerkiksi Asda korotti joulukuun 9. ja 22. päivän välillä 1,25 litran Coca-Cola-pullon hintaa 37 prosenttia.

Hintatilastoja tutkinut professori John Bridgeman kuvaili ketjujen toimintaa "kyyniseksi yritykseksi hyväksikäyttää joulusesonkia maksimaalisen tuoton nyhtämiseksi".

Tesco ja Asda eivät ole kiistäneet Guardianin lukuja, mutta pitivät otosta vääristävänä ja epäedustavana. Kauppojen mielestä tilastoihin oli päätynyt paljon tuotteita, joiden alennuskausi oli päättynyt ja hinta palannut normaaliksi nimenomaan joulukuun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.