Lehti: Vattenfall kaavailee ydinreaktoreita Ruotsiin

Ruotsalainen energiayhtiö Vattenfall suunnittelee kahden uuden ydinreaktorin rakentamista Ruotsiin, kertoo talouslehti Dagens Industri (DI).

Uuden ydinvoiman rakentaminen Ruotsiin tuli mahdolliseksi, kun valtiopäivät hyväksyi kesällä vanhojen reaktorien korvaamisen uusilla. Uusia reaktoreita voidaan kuitenkin rakentaa vain sitä tahtia kuin vanhat jäävät pois käytöstä.

Ruotsin nykyiset ydinvoimalat on rakennettu 60- ja 70-luvulla, ja Vattenfall aikoo olla hyvissä ajoin liikkeellä, kun niiden uusiminen tulee ajankohtaiseksi.

DI:n mukaan Vattenfallin kumppanina hankkeessa on tekninen konsulttiyhtiö ÅF, jonka kanssa energiajätti on tehnyt nelivuotisen sopimuksen yhteistyöstä.

ÅF:n johtaja Per Magnusson arvioi lehdelle, että uusia reaktoreita voisi olla käytössä jo kymmenen vuoden kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.