Lentäjät alustavaan sopuun, lentoemännät neuvottelevat

Finnair ja Liikennelentäjäliitto ovat päässeet alustavaan yhteisymmärrykseen säästöistä ja liikkeenluovutuksen ehdoista. Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Kristian Rintala kertoo, että kevään mittaan käydyt neuvottelut ovat johtaneet tulokseen. Hän ei halua kertoa sovitun sisällöstä, sillä liiton valtuusto käsittelee sopimusta huomenna.

Rintala luonnehtii sopimusta laajaksi kokonaisuudeksi, joka liittyy liikkeenluovutukseen ja tuleviin säästöihin. Käytännössä kyse on siitä, että osa lentäjistä siirtyisi Flybe-yhtiön palvelukseen. Hän pitää valitettavana, että Finnair ulkoistaa korkeatasoista osaamistaan.

- Pala palalta iso osa ilmailuosaamisesta on siirtymässä Finnairista joko ulkopuolelle tai erilaisten osakkuusyhtiöiden hoidettavaksi.

Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys pitää selvänä, että henkilöstön siirtyminen Flybe-yhtiöön voi perustua vain vapaaehtoisuuteen. Yhdistyksen puheenjohtajan Thelma Åkersin mukaan matkustamohenkilökunta voi vaihtaa työnantajaa, mutta ei liikkeenluovutuksella, sillä sen ehdot eivät täyty. Åkers ei osaa arvioida, kuinka paljon vapaaehtoisia voisi löytyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.