Lentolakko päättyy, liikenne pian normaali

Kymmenettä päivää jatkunut lentoliikenteen lakko päättyy. Asia ratkesi puoliltaöin, kun sekä Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys (SLSY) että Finnair hyväksyivät valtakunnansovittelija Esa Lonkan toisen sovintoesityksen.

Suurin osa lentoliikenteestä palautuu normaaliksi viikonlopun aikana. Etenkin kotimaan- ja Euroopan-lennot käynnistyvät melko nopeasti.

Finnair arvioi, että tänään toteutuu noin 70 prosenttia lennoista. Yli puolet matkustajista voidaan kuljettaa.

Matkustajia kehotetaan seuraamaan Finnairin verkkosivuja.

Lonka jätti iltayhdeksältä työriidan osapuolille sovintoesityksen, johon oli määrä antaa vastaukset kello 23:een mennessä. Sekä Finnairin että Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen neuvottelijat suosittelivat hallinnoilleen esityksen hyväksymistä.

Jos sopua ei olisi nyt syntynyt, muiden ammattiliittojen tukilakot olisivat vaikeuttaneet lentoliikennettä merkittävästi.

Uusi työehtosopimus on kolmivuotinen. Sekä SLSY:n puheenjohtaja Thelma Åkers että Finnairin asiakaspalvelun liiketoimintajohtaja Anssi Komulainen totesivat, että sopimus on kompromissi, jonka kanssa voi elää.

Keskeiseen kiistan aiheeseen eli lentoemäntien kaukolentojen lepoaikoihin ei tullut huononnuksia. Vastaavasti yhtiön kilpailukykyä pyritään parantamaan kaukolentojen rakenteellisilla uudistuksilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.