Lentoliikenneselvitys jäi mahalaskuksi

Vajaat kolme viikkoa sitten Finncomm vahvisti lopettavansa lennot Jyväskylään, Seinäjoelle ja Poriin. Jo seuraavana päivänä liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) kiirehti ilmoittamaan kriisikokouksesta ja siitä, että ministeriössä ryhdytään laatimaan selvitystä maakuntalentojen asemasta.

Tänään julkistettu selvitys osoittaa, että liikenneministeriön vaikutuskeinot lentoliikenteen myllerryksessä näyttävät vähäisiltä.

Elokuun alussa järjestetyn pikakokouksen jälkeen liikenneministeri Vehviläinen ilmoitti, ettei valtio aio vielä tukea lopetusuhan alla olevia lentoja. Tismalleen sama asia todetaan myös selvityksessä, jossa mainitaan että "valtion ostoliikenne on viimeinen keino lentoyhteyksien säilyttämiseksi".

STT ei tavoittanut illalla liikenneministeri Vehviläistä tai liikenneministeriön virkamiehiä kommentoimaan selvityksen sisältöä.

Tavanomaisesti ministeriöiden selvityksissä otetaan kantaa siihen, millä keinoin erilaisia julkishallinnon toimia voitaisiin kehittää tulevaisuudessa. Raportissa ei esitetä kehitystoimia, vaan se on enemmän yleiskatsaus lentoliikenteen toiminnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.