Lentoyhtiö Futuran lopettaminen kirpaisee Hispanian asiakkaita

Espanjalaisen charterlentoyhtiön Futuran maanantaina antama yllättävä ilmoitus lopettaa toimintansa kirpaisee myös Matkatoimisto Hispania Oy:n suomalaisasiakkaita.

Hispanialla oli lähdössä seuraava Futuran lento Malagaan ensi perjantaina, mutta nyt lento saattaa jäädä lentämättä, mikäli Hispania ei saa jotain toista lentoyhtiötä tilalle. Matkalle oli lähdössä 130 henkeä.

- Neuvottelemme Finnairin ja Air Finlandin kanssa lentojen lentämisestä, mutta tilanne ei näytä näin sesongin aikana hyvältä. Jatkan neuvotteluja kuitenkin vielä keskiviikkona, kertoo johtaja Ernesto Chavez Hispaniasta.

Sen sijaan ensi perjantain paluulento Malagasta Helsinkiin on järjestynyt Finnairin koneilla, Chavez kertoo. Malagasta odottaa paluuta 80-100 Hispanian asiakasta. Viime perjantaina Futura lensi Hispanialle Malagan lennot vielä normaalisti.

Chavez kertoo, että hän sai Futuran lopettamisesta tiedon maanantaiaamuna. Syyksi ilmoitettiin taloudelliset syyt ja polttoaineen hinnannousu.

Hispanialla oli sopimus viikoittaisista lennoista Futuran kanssa lokakuun loppuun asti. Lentämättä jää näin nyt seitsemän edestakaista lentoa.

Lentoyhtiö Futura oli perustettu vuonna 1989. Myös espanjalaisomisteinen Matkatoimisto Hispania käytti sen palveluja vuosikaudet. Useat lentoyhtiöt ovat kertoneet viime kuukausina vaikeuksistaan kohonneiden kustannusten ja vähentyneiden lentomatkustajien vuoksi. Kaatuneita lentoyhtiöitä lasketaan olevan jo ainakin 25.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.