Lidl uudistaa 170 myymäläänsä lähivuosina

Jyväskylässä Keljon liike on remontin vuoksi kiinni ensi tiistaina ja keskiviikkona.

Saksalainen päivittäistavaraketju Lidl on aloittanut Suomen myymälöidensä uudistamisen. Sen seurauksena myymälöiden värimaailmasta tulee valko-harmaa, osastojen järjestys muuttuu, kalusteita ja valaistusta uusitaan ja opasteita parannetaan.

Lidl-myymälät uudistetaan portaittain. Jyväskylässä remontoidaan ensi viikolla Keljon myymälä, joka on sen vuoksi kiinni ensi tiistaina ja keskiviikkona.

–  Uusittavien opasteiden avulla asiakas löytää entistä helpommin haluamansa tuotteet. Tuomme myös vastuulliset toimintatapamme paremmin näkyviin uudistetuissa myymälöissä, kertoo Lidl Suomen operatiivinen johtaja Nicholas Pennanen.

Viimeisen reilun vuoden aikana avatut ja remontoidut myymälät noudattavat jo uutta ilmettä. Jyväskylän alueella uudessa kuosissa ovat Seppälässä, Palokassa ja Muuramekeskuksessa toimivat Lidlit.

Energian kulutus pienenee

Uudistuksessa myös tuoteosastojen järjestys muuttuu. Hedelmät ja vihannekset tuodaan myyntiin sisäänkäynnin viereen, kylmähylly siirretään alkamaan jo ensimmäiseltä käytävältä ja pakasteet siirtyvät myyntiin myymälän seinustalle pakkaskaappeihin. Myymälän kuivatavaroiden järjestys sekä painotukset muuttuvat myös.

– Tutkimme asiakkaidemme kaupassa käyntiä, esimerkiksi missä järjestyksessä myymälää tyypillisesti kierretään ja mitkä ovat suosituimpia hyllyjä. Yhdistimme tämän datan asiakkaiden toiveisiin. Näin saimme suunniteltua järjestyksen, joka palvelee asiakasta, mutta myös parantaa henkilöstömme työergonomiaa ja tehokkuutta, Pennanen kertoo.

Lidl-myymälöissä vaihdetaan lisäksi kaikki valaisimet led-valaisimiin, jotka kuluttavat sähköä noin 30 prosenttia vanhoihin valaisimiin verrattuna.

– Tämän ansiosta jokaisessa uudistettavassa myymälässä säästyy energiaa 37 450 kilowattituntia vuodessa. Määrä vastaa kahden sähkölämmitteisen, 120 neliömetrin omakotitalon energiantarvetta.

Uudistusremontit noin 40 Lidl-myymälään tehdään helmikuun loppuun mennessä. Seuraavina vuosina uudistetaan loput lähes 170 Lidl-myymälästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .