Lievestuoreen jättikoulun rakentaminen alkaa

Laukaan kunnan historian suurin yksittäinen rakennushanke käynnistyy, kun Lievestuoreen koulun uudisrakennuksen urakkasopimukset on allekirjoitettu Laukaan kunnantalossa tiistaina. Kyseessä on 14 miljoonan euron yhtenäiskoulu, josta tulee samalla lievestuorelaisten kylätalo.

– Näin näitä kouluja nykyään toteutetaan. Koulutyön lisäksi talo palvelee kuntalaisten kokoontumispaikkana ja tarjoaa tilat ja mahdollisuudet kulttuuriharrastuksiin. Tämä on nyt kunnan runsaan 400 vuoden historian suurin hanke, joskin Vihtavuoren vastaavasta tulee vielä hieman suurempi, kertoo talousjohtaja Lasse Leppä.

Rakennushankkeen ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan viranomaiskatselmukset ja perustetaan rakennustyömaa. Samalla alkaa vanhan koulurakennuksen osittainen purkaminen. Purkutyöt ja uudisrakennuksen perustamistyöt saadaan kesän aikana niin pitkälle valmiiksi, että koulunkäynti syyskaudella jäljelle jäävässä vanhassa kivikoulussa on turvallista aloittaa.

Uuteen koulurakennukseen tulee 5 168 kerrosalaneliömetriä, ja se sisältää tilat 350 oppilaalle ja 40 henkilökuntaan kuuluvalle. Luokkatilojen lisäksi kouluun rakennetaan omatoimikirjasto, nuorisotila ja kuntosali. Hankkeen toteuttavat rakennusurakoitsija Peab Oy, ilmanvaihto-, putki- ja sähköurakoitsija Bravida Finland Oy, rakennusautomaatiourakoitsija Caverion Suomi Oy sekä rakennuttajakonsultti ja työmaavalvoja, Inmeco Oy Rakennuskonsultit.

Täysin uusiin tiloihin koulu siirtyy vuonna 2018 syysloman jälkeen. Piha-alueiden viimeistelytyöt sekä nykyisen koulurakennuksen purkaminen saatetaan päätökseen heinäkuun loppuun 2019 mennessä. Lievestuoreelle on laadittu kehittämissuunnitelma taajamakuvallisesti yhtenäisen, houkuttelevan ja viihtyisän kaupan ja asumisen ympäristön rakentamiseksi. Koulu on keskeinen osa Lievestuoreen kehittämistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .