Lihatukkuri ostaa broileria tutkinnan kohteena olevalta brasilialaisyritykseltä – ei salmonellaa

Suomen suurin ulkomaisen lihan tukkukauppa Pan Nordic Meat (PNM) kertoo tuovansa brasilialaista broilerinlihaa Seara-yhtiöltä, joka on tutkinnan kohteena.

Suomen suurin ulkomaisen lihan tukkukauppa Pan Nordic Meat (PNM) kertoo tuovansa brasilialaista broilerinlihaa Seara-yhtiöltä, joka on tutkinnan kohteena. PNM:n mukaan tutkinta kohdistuu kuitenkin vain lihajalosteita valmistavaan Searan tytäryhtiöön, eikä Suomeen tuodussa broilerinlihassa ole tavattu salmonellaa tai muita laatuongelmia.

– Nyt suljettujen tuotantolaitosten kanssa meillä ei ole ollut yhteistyötä, kertoo PNM:n toimitusjohtaja Gustaf Salmelin tiedotteessa.

Naudanlihan suomalaisyritys ostaa itse tutkimaltaan brasilialaisyritykseltä. Yhtiö ei ole PNM:n mukaan tutkinnan kohteena Brasiliassa. PNM ostaa kuitenkin EU:n sisämarkkinoilta jonkin verran brasilialaislihaa, jonka alkuperää nyt tarkistetaan.

– Varmistamme, että valikoimissamme ei ole myynnissä Brasilian viranomaisten listoilla olevien epäilyksen alaisten toimijoiden tuotteita, Salmelin sanoo.

Osuus 5 prosenttia

PNM:n mukaan sillä on tarkat laadunvalvontaprosessit, joiden tarkoitus on varmistaa maahantuodun lihan turvallisuus ja laatu. Rutiineihin kuuluvat aistinvarainen laadunvalvonta sekä mikrobiologisen laadun ja kemiallisten jäämien valvonta yhdessä elintarviketurvallisuutta valvovan Eviran kanssa.

Lisäksi PNM kertoo tekevänsä jatkuvia arviointeja tuotantolaitoksista ja tekee vierailuja niihin.

Brasilialaisen naudanlihan osuus kaikesta PNM:n tuomasta lihasta on 5 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.