Liikanen: Velkakriisistä toipuminen kestää pitkään

Suomen Pankki arvioi, että kansainvälinen talous kasvaa selvästi aiemmin arvioitua hitaammin. Keskuspankki on alentanut ennustettaan Euroopan unionin ja muun maailman kasvusta. Euroalueen bruttokansantuote supistuu ennusteen mukaan tänä vuona 0,4 prosenttia.

Euroalueen talous kääntyy ennusteen mukaan kasvuun ensi vuonna. Talouskasvu näyttää kuitenkin jäävän 0,4 prosenttiin.

Seuraavana vuonna kokonaistuotannon kasvu nopeutuu 1,4 prosenttiin.

Ennuste perustuu pääjohtaja Erkki Liikasen mukaan oletukselle, että kriisin pahin vaihe jää taakse. Jotta näin kävisi, EU:n ja jäsenmaiden pitää kyetä lunastamaan markkinoiden odotukset.

Euroopan talouden sopeuttaminen on Liikasen mukaan vasta alussa. Epävarmuuden taittuminen on hidasta, sillä merkkejä kriisimaiden talouskasvun ja velkakestävyyden kohentumisesta saadaan odottaa parhaimmassakin tapauksessa pitkälle ensi vuoteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.