Linda Saukko-Rauta on digiajan Kylli-täti – kuvittaa seminaarit livenä

Jyväskyläläinen Linda Saukko-Rauta, 40, on viime kuukausina ollut tuttu näky useissa seminaareissa, esimerkiksi Helsingissä pidetyssä Nordic Business Forumissa. Hän kuvittaa yleisölle esitelmät ipadin, bluetooth-tussin ja piirrosohjelman avulla – livenä.

Yleisössä istuva voisi kuvitella, että simultaanipiirtäjä saa etukäteen esitelmät, jotta hän ehtisi kuvittaa ne ymmärrettävään muotoon. Saukko-Rauta ei kuitenkaan tutustu aineistoon etukäteen. Ei edes englannin- tai ruotsinkielisiin.

– Olen nopsa piirtäjä, hän toteaa.

Hänen ammattinsa, livekuvittaja, on harvinainen. Päätoimisena yrittäjänä hän on ollut pari vuotta. Kuvituksen vähittäinen muuttuminen elannoksi alkoi edellisistä töistä. Tai itse asiassa jo kouluaikana, jolloin hän piirteli vihkojen ja kirjojen sivut täyteen. Kuvituskoulutusta hänellä ei ole, ja kutsuu sen vuoksi itseään piirtelijäksi.

Myös ensimmäisessä työssään ruotsin- ja englanninopettajana hän havainnollisti viestinsä visuaalisesti. Seuraavassa ammatissaan verkkopedagogiikan suunnittelijana hän auttoi liiketalouden opettajia tekemään verkkosisältöjä. Ja istui paljon kokouksissa.

Lue lisää sunnuntain painetusta lehdestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .