Logica aikoo vähentää 250, Steveco lähes 100

Tietotekniikkayritys Logica aikoo vähentää enintään 250 työntekijää Suomessa. Yhtiö perustelee yt-neuvotteluja heikentyneellä markkinatilanteella, joka vaikuttaa palveluiden kysyntään. Tavoitteena on varmistaa yhtiön kilpailukyky ja kannattavuus.

Logica siirtyi kanadalaisen CGI-konsernin omistukseen elokuussa. Yt-neuvottelujen tavoite on myös yhdenmukaistaa yhtiön rakenne vastaamaan konsernin toimintamallia.

Logica lupaa, että yt-neuvotteluissa selvitetään henkilöstövähennysten lisäksi mahdollisuuksia mm. lomautuksiin ja osa-aikaistamisiin.

Vuonna 1969 perustettu Logica kertoo olevansa Suomen toiseksi suurin it-palveluyritys 12 prosentin markkinaosuudella. CGI toimii yli 40 maassa ja sillä on palveluksessaan 72 000 henkilöä.

Satamaoperaattori Steveco irtisanoo lähes 100 työntekijää Haminan satamasta. Yhtiö lopettaa toimintansa Haminassa vuoden loppuun mennessä. Yhtiön mukaan liikenne Haminassa on vähentynyt ja toiminta on tappiollista.

Stevecon ahtaajat ovat yhtiön mukaan keskeyttäneet työt Haminan, Kotkan ja Vuosaaren satamissa. Työnseisauksen on määrä päättyä maanantaiaamuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.