Loma-asunnot Itä-Suomessa kiinnostavat jälleen

Ulkomaalaisten tekemät kiinteistökaupat ovat lähteneet muutaman vuoden takaisen taantuman jälkeen kasvuun. Viime vuonna ulkomaalaiset tekivät noin 600 kiinteistökauppaa. Niiden yhteenlaskettu arvo oli noin 75 miljoonaa euroa. Taantumaa edeltäneeseen summaan ei kuitenkaan ole vielä päästy.

Suurin osa ulkomaalaisille myytävistä kiinteistöistä myydään edelleen venäläisille. Muut selkeät ulkomaiset ostajaryhmät ovat ruotsinsuomalaiset ja keskieurooppalaiset pariskunnat, joista puolisoista toinen on suomalainen.

Venäläiset ostavat Suomesta lähinnä loma- ja asuinkiinteistöjä, sanoo asiantuntija Timo Laukkanen Elinkeinoelämän keskusliitosta.

- Jos verrataan siihen, miten kansainväliset kiinteistösijoitusyhtiöt ovat sijoittaneet Suomessa muun muassa ostoskeskuksiin, niin sijoitusten arvot ovat niihin nähden pieniä, Laukkanen sanoo.

Ulkomaalaisten omistusta Suomessa ei vapaakauppasopimusten takia rajoiteta kuin "yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä alueilla". Näitä ovat raja-alueilla maanpuolustuksen kannalta tärkeimmät alueet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.