MTV ja Mediahub yhdistyvät – eroa kesti vain muutama vuosi

MTV ja MTV:lle sisältöä tuottanut Mediahub yhdistyvät, kertoo MTV. Mediahub erotettiin MTV:stä omaksi tuotantoyhtiöksi vuonna 2015, joten ulkoistus kesti vain neljä vuotta.

MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund luonnehti neljää vuotta pitkäksi ajaksi media-alalla.

–  Yksinkertainen yritysrakenne helpottaa paljon arjen tekemistä, Nordlund perusteli yhdistymistä STT:lle.

–  Yhdessä saamme enemmän.

Hänen mukaansa kehitys uutis- ja urheilupuolella on ollut niin vahvaa, että MTV haluaa tuoda toiminnot yhteen ja poistaa eron niiden väliltä.

Mediahub on tuottanut MTV:lle Huomenta Suomen, Seitsemän ja Kymmenen uutiset sekä Tulosruudun ja Päivän sään. Muita tuotantoja ovat muun muassa Uutisextra, Peter Nyman, Rikospaikka ja Kesäterassi.

–  Maikkari on hyvässä kasvussa. Meillä on ollut erinomainen alkuvuosi. Nyt on positiivinen momentum tällaiselle toimenpiteelle, Nordlund kertoo.

MTV:n ja Mediahubin toimintojen tuominen yhteen tuo hänen mukaansa kehitysmahdollisuuksia. MTV puhuu paljon vahvistumisesta ja kasvusta.

–  Fuusio ei varsinaisesti lisää henkilökuntaa, eikä myöskään vähennä, Nordlund kertoo.

Henkilökunta kasvaa kuitenkin sitä kautta, että uutisissa MTV on aloittanut ympärivuorokautisen MTV Live -verkkouutispalvelun, johon on rekrytoitu henkilökuntaa. Urheilussa MTV on puolestaan saanut jalkapallon Mestareiden liigan esitysoikeudet.

Nordlundin mukaan MTV tähtää voitolliseen liiketulokseen ensi vuonna.

–  Se syntyy kasvun kautta. Meidän on saatava mainosmarkkina ja maksu-tv kasvuun, hän sanoo.

Mediahubissa 90 työntekijää

Kun uutiset ja urheilu erotettiin Mediahubiin vuonna 2015, maikkarilla oli käyty yt-neuvotteluja ja yhtiö kutistui. Nordlund ei halua kommentoida niitä aikoja, koska hän tuli taloon vasta vuonna 2016.

–  Täällä on tehty sen jälkeen käännettä. Uskomme liikkuvaan kuvaan ja televisioon.

MTV:llä on tiukka yhteys Mediahubiin myös henkilötasolla. MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen toimii myös Mediahubin toimitusjohtajana. Molemmat yhtiöt omistaa ruotsalainen Bonnier.

Työntekijöitä Mediahubissa on 90. Lisäksi yhtiö työllistää freelancereita ja alihankkijoiden työntekijöitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.