MTV sai kolmen miljoonan euron avustuksen uutis- ja ajankohtaistoiminnan ylläpitoon ja laajentamiseen – toinen hakija AlfaTV jäi ilman

MTV kertoi myös uudesta yhteistyöstä, joka tuo CNN:n uutisia MTV:n verkkosivuille ja televisiouutisiin.

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt kolmen miljoonan euron avustuksen mediayhtiö MTV:lle uutis- ja ajankohtaistoiminnan ylläpitoon ja laajentamiseen. MTV haki 2,5:tä miljoonaa euroa nykyisen MTV3-kanavan uutis- ja ajankohtaistoiminnan tason ylläpitoon kahtena seuraavana vuotena ja puolta miljoonaa euroa toiminnan laajentamiseen, sillä edessä on esimerkiksi kahden vuoden vaalisuma.

MTV sai aiemmin joulukuussa yleisen edun kanavan toimiluvan kolmoskanavalleen. MTV:n pitää lähettää uutislähetyksiä vähintään kolmesti päivässä ja parhaaseen katseluaikaan.

– Suomalaisessa yhteiskunnassa on merkittävä avaus, että yhteiskunnan tukea annetaan moniarvoiselle ja riippumattomalle uutis- ja laatumedialle, sanoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ensimmäistä kertaa myönnetystä avustuksesta.

MTV:lle kaavailtua tukea on myös kritisoitu. Esimerkiksi Medialiiton puheenjohtaja, Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi on arvostellut yhden yhtiön saamaa täsmätukea.

Brilliance Communications Oy ei saanut hakemaansa tukea esimerkiksi uutistoiminnan käynnistämiseen. Yhtiö on AlfaTV:n taustalla. Ministeriön mukaan jäi epäselväksi, onko hakijalla edellytyksiä laajentaa toimintaansa esittämänsä mukaisesti.

CNN tarjoaa kuvaa maailmalta

MTV kertoi perjantaina aloittavansa yhteistyön yhdysvaltalaisen CNN-uutiskanavan kanssa. CNN:n sisällöt tulevat näkymään esimerkiksi MTV:n verkkosivuilla, MTV3-kanavalla ja Katsomossa.

– Merkittävin juttu on heidän hyvät kansainväliset resurssinsa. Kun maailmalla sattuu tai tapahtuu isompaa, he pystyvät järjestämään suoraa lähetystä ja kuvaa, Ylä-Anttila sanoo.

Yhteistyösopimus tuo MTV:n verkkosivuille myös CNN:n lifestyle-, urheilu-, talous- ja viihdeartikkeleita. Ylä-Anttilan mukaan sopimuksessa on kyse pääasiassa kuvasiirrosta. Jos videon yhteydessä pitää kertoa, mistä on kyse, Ylä-Anttilan mukaan MTV voi käyttää myös tekstisisältöjä.

MTV on STT:n asiakas ja yksi omistajista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

MTV:n ja CNN:n yhteistyö tuo amerikkalaiskanavan uutisia MTV:n verkkosivuille ja televisiouutisiin