MTV3 lopettaa Kauppalehden talousuutiset

MTV3 lopettaa Kauppalehden talousuutisten lähettämisen elokuussa. Yhtiö perustelee ratkaisua yleisellä taloustilanteella.

MTV3 aikoo vastedes hoitaa talousuutiset palkkaamalla omia taloustoimittajia, jotka sijoittuvat uuteen talouden ja politiikan erikoistoimitukseen.

Sopimuksen irtisanominen johtaa yt-neuvotteluihin Kauppalehdessä. Toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuoren mukaan talousuutisten teko MTV3:lle on työllistänyt 11 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat kuitenkin koko monimediatoimitusta, jossa työntekijöitä on noin 90.

– Selvitämme, miten tilanne voidaan hoitaa mahdollisimman vähäisin vaikutuksin. Henkilöstövähennyksiä ei kuitenkaan voi sulkea pois, Loimovuori sanoi STT:lle.

MTV3:een uusia taloustoimittajia rekrytoidaan vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan "muutamia". Tarkkaa määrää ei vielä ole päätetty.

Kauppalehti on tuottanut talousuutisia MTV3:lle 1990-luvulta lähtien, ensin Alma Media -konsernin sisäisenä yhteistyönä ja vuodesta 2005 ulkopuolisena tuotantoyhtiönä, kun MTV3 siirtyi Bonnier-konsernin omistukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.