MTV:n myynti Telialle voi edetä – Ruotsin hallitus ei puutu Bonnierin kauppoihin

Ruotsin hallitus ei aio puuttua teleoperaattori Telian aikeisiin ostaa Bonnier-yhtiön televisiotoiminta, johon sisältyy myös MTV Suomesta. Ruotsin elinkeinoministeriön valtionyhtiöosaston johtaja Anna Magnusson ilmoitti uutistoimisto TT:lle, ettei hallituksella ole mahdollisuutta puuttua pörssiin noteeratun yhtiön päätöksiin.

Kauppa saattaa kuitenkin kaatua kilpailusääntöihin, jos Bonnier ja Telia pääsevät kaupan ehdoista yhteisymmärrykseen.

TT:n mukaan kaupasta odotetaan ratkaisua juhannuksen maissa. Avoinna olisi tässä vaiheessa lähinnä kysymys hinnasta, jonka arvioidaan asettuvan 10–12 miljardin kruunun (1–1,2 miljardin euron) tienoille.

Kilpailuviranomaisten käsittelyn odotetaan kestävän kauan, mahdollisesti ensi vuoden loppupuolelle asti.

Ruotsin valtio omistaa Teliasta 37 prosenttia, mutta se ei ole halunnut ottaa paikkaa yhtiön hallituksessa. Telian ostohanketta on arvostellut muun muassa oppositiopuolue liberaalit. Puolue katsoo, että Telian omistuksen kautta valtio saisi liian suuren omistusosuuden Ruotsin uutismediakentästä.

Bonnier Broadcasting omistaa MTV:n lisäksi muun muassa Ruotsin TV4:n ja suoratoistopalvelu C Moren. Yhtiöllä on sekä mainosrahoitteisia että maksu-tv-palveluja ja oikeuksia urheilulähetyksiin ja suoratoistopalveluihin.

Monet suuret teleoperaattorit ovat pyrkineet laajentumaan televisiotoiminnan puolelle. Ensimmäisenä asialla oli amerikkalainen teleoperaattori AT&T joka osti mediakonserni Time Warnerin pari vuotta sitten. Yhdysvaltojen oikeusministeriö on pyrkinyt estämään kaupan koska katsoo sen johtavan liian suureen vallan keskittymiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.