Maaseutua kunnostetaan miljoonilla euroilla – katso kaikki rahoitusta saaneet listasta

Vuoden 2019 toisella neljänneksellä Keski-Suomen Ely-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät rahoitusta yritysten kasvuun noin 1,2 miljoonaa euroa ja maaseudun kehittämishankkeisiin 1,9 miljoonaa euroa.

Suoraa yritysrahoitusta myönnettiin kaikkiaan 18 yritykselle. Lisäksi digitaaliseen liiketoimintaan ja lähiruokaan keskittyvissä yritysryhmähankkeissa hyödynsaajina on 13 maakunnan yritystä.

Yritysrahoituksen suurimmat investoinnit kohdistuivat uusiin toimitiloihin tai tuotantotilojen laajentamiseen.

Rahoitusta uusiin liiketoimintoihin myönnettiin kokeiluihin, kuten esineiden internet (IoT) -koelaitteiston testaamiseen ja syvävärjätyn kivimurskeen markkina-analyysiin.

Perustamistukea saavat jakelukanavaa lukupelille luova yritys sekä turvalukituslaitteen nollasarjan valmistus.

Investointitukea myönnettiin muun muassa kyläkaupan ja tuoremehuaseman perustamiseen sekä metallialan laiteinvestointeihin ja hevostalouteen.

Yleishyödyllisten kehittämis- ja investointihankkeiden avulla lukuisat yhteisöt parantavat maaseudun palveluja ja pitävät yllä yhteisiä tiloja.

Nyt myönnetyllä rahoituksella Jyväskylän, Laukaan ja Uuraisten kylät ja yhteisöt kehittävät lähiliikunta -, luontomatkailu- tai virkistyspaikkoja

Petäjävedellä ja Kuikassa kunnostetaan kylätaloja ja Korpilahden pohjoisissa kylissä sekä Saarijärvellä keskitytään kulttuurityön edistämiseen.

Jämsässä ja Petäjävedellä kunnostetaan tunnettu Wanhan Witosen melontareitti, Saarijärven-Viitasaaren seudulla viritetään kahdeksan kunnan retkeilyreittiverkostoa.

Äänekoskelle rakentuu ylipainehalli erityisesti yleisurheilun ja jalkapallon harrastajille. Korpilahdella laitetaan kuntoon ratsastuskenttä.

Pohjoisesta Keski-Suomesta 12 yhteisöä lähtee hakemaan oppia ja oivalluksia ulkomailta ja eri puolelta Suomea Leader Viisarin teemahankkeen myötä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .