Maaseuturahastosta tukea 77 yritykselle Keski-Suomessa – suurimmat potit Viitasaarelle, Kannonkoskelle ja Jämsään

Keski-Suomen ely-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät maakunnassa yhteensä 77 yritykselle tukea maaseuturahastosta viime vuonna.

Yrityksiä rahoitettiin yhteensä 2,24 miljoonalla eurolla, hankkeiden kokonaisarvo oli 8,37 miljoonaa euroa.

Valtaosa yritystuista (64 kappaletta) kohdistui investointeihin. Rahaa myönnettiin myös kokeiluihin, perustamistukeen ja toteutettavuustutkimukseen.

Tuet jakaantuivat kaikille maakunnan kuudelle seutukunnalle ja maakunnan 23 kunnasta vain yhden alueelle, Pihtiputaalle, ei myönnetty tukea koko vuonna. Valtaosa yritystuista (59 prosenttia) myönnettiin Saarijärven-Viitasaaren seutukunnalle, joka on myös investoinneissa korkeamman eli 30 prosentin tukialuetta.

Eniten tukea sai viitasaarelainen saha Oy Haka-Wood Oy Ab, 552 000 euroa tukea 1,84 miljoonan euron investointiinsa. Yli 100 000 tukisumman saivat myös kannonkoskelainen Kannonpuu Oy (292 710 euroa), jämsäläinen Jokilaakson Juusto Oy (123 600) ja viitasaarelainen Vaahteramäen Perhekoti Oy 8 (108 870 euroa).

Vuonna 2014 alkaneen tukikauden aikana investointeja on tehty keskisuomalaisissa yrityksissä maaseuturahoituksen avulla kaikkiaan 200 kappaletta. Investointien yhteisarvo on 32 miljoonaa euroa.

Maaseuturahoitusta voivat hakea eri alojen yritykset, jotka sijaitsevat maaseutualueella. Keski-Suomessa maaseutualueeksi lasketaan koko maakunta Jyväskylän keskusta-aluetta lukuun ottamatta. Osa toimialoista on rajattu tuen ulkopuolelle kilpailullisista syistä.

Ely-keskuksen mukaan vuodelle 2019 yritysrahoitusta on hyvin tarjolla. Yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen kertoo, että hakemuksia tuli paljon tammi–helmikuussa.

Vuonna 2020 lähestytään jo EU-ohjelmakauden loppua ja silloin rahoitusmahdollisuudet saattavat olla rajatummat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .