Maitoala sai uusia vientilupia Kiinaan – Valio aikoo vahvistaa kuluttajatuotteiden vientiä

Kiinan viranomaiset ovat myöntäneet neljä uutta vientilupaa suomalaisille meijereille. Useita maitotuotteita kattavat luvat myönnettiin tällä viikolla Valion Jyväskylän, Joensuun ja Riihimäen laitoksille sekä Sillankorvan Yrttijuustolle. Aikaisemmin vientilupa Kiinaan oli viidellä laitoksella.

Valion liiketoimintajohtaja Jussi Mattsson toteaa yrityksen viennin Kiinaan olevan varsin vahvaa jo nyt teollisuuden käyttöön menevissä tuotteissa, kuten maitojauheessa. Uusien laitosten vientiluvat avaavat mahdollisuuksia kuluttajatuotteiden viennin kasvattamiseen.

–  Näemme, että parhaimmillaan siitä (Kiinan-viennistä) voi tulla hyvin merkittävä, yksi tukijalka ulkomaanmyyntiimme, Mattsson sanoo STT:lle.

Uusien vientilupien merkitys Valiolle täsmentyy kuitenkin vasta ajan myötä. Uusien markkinoiden avaaminen kuluttajatuotteille vie aikaa, eikä nyt saatujen vientilupien varaan voitu tehdä pitkälle meneviä suunnitelmia.

–  Luvat oikeasti tulevat yllätyksenä, kun ne tulevat. Olemme saaneet lupia ilahduttavan hyvin, mutta joitain vielä odotamme.

Vuoden alussa Valio sai luvan äidinmaidonkorvikkeen myyntiin Kiinassa. Nyt varmistuneissa luvissa on kyse muista tuotteista kuin äidinmaidonkorvikkeesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.