Marraskuussa on 81 osuuspankkivaalit

Keskisessä Suomessa toimivista osuuspankeista vaalit järjestää ainakin OP Keski-Suomi, OP Jämsä, OP Ylä-Savo, OP Suonenjoki ja OP Virrat.

Tällä ja ensi viikolla järjestetään Suomessa 81 vaalit, joissa valitaan edustajistot eri puolilla maata toimiviin osuuspankkeihin. Vaaleissa on yhteensä yli 5 600 ehdokasta, joista valituksi tulee reilut 2 300 osuuspankin jäsentä.

Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on yhteensä yli 1,5 miljoonaa ja heistä yli 1,2 miljoonaa voi äänestää sähköisesti. Kyseessä onkin Suomen suurimmat sähköiset vaalit.

Keskisessä Suomessa toimivista osuuspankeista vaalit järjestää ainakin OP Keski-Suomi, OP Jämsä, OP Ylä-Savo, OP Suonenjoki ja OP Virrat. Maakunnan suurimmat vaalit järjestää Keski-Suomen Osuuspankki. Sen edustajiston vaaleissa on ehdokkaana 135 pankin omistaja-asiakasta.

– OP:ssa omistaja-asiakkaalla on aito vaikuttamismahdollisuus. Toivomme, että mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme äänestää ja että valittava edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta. Näin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, sanoo OP Keski-Suomien toimitusjohtaja Pasi Sorri.

Vaaleissa voi äänestää 6.–19. marraskuuta. Edustajistoihin valitaan jäsenet neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa.

Oman osuuspankin ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa, jonne pääsee osuuspankkien yhteisten nettisivujen kautta. Sähköinen äänestäminen tapahtuu osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.