Matkustajamäärät romahtivat Tikkakosken lentokentällä

Matkustajamäärät laskivat Jyväskylän lentoasemalla ensimmäisellä vuosipuoliskolla neljänneksen verrattuna vuoden 2012 tammi–kesäkuuhun. Kotimaan lennoilla eli lennoilla Jyväskylän ja Helsingin välillä laskua oli noin 21 prosenttia ja ulkomaan lennoilla noin 38 prosenttia.

Kotimaan lennoilla matkustajien määrä laski kaikilla Finavian kentillä yhteensä ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähes 15 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Matkustajia oli yhteensä 2,6 miljoonaa.

Maakuntalentoasemista matkustajamäärät kasvoivat hieman vain Rovaniemellä ja Ivalossa, Helsinki-Vantaalla määrä pysyi samana kuin vuosi sitten. Jyväskylän lisäksi matkustajamäärät laskivat jyrkästi Turussa, Porissa ja Oulussa.

Finavian lentoasemilla oli vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla yhteensä 9,4 miljoonaa matkustajaa, missä oli laskua 4,4 prosenttia vuoden 2012 tammi−kesäkuuhun verrattuna. Jyväskylässä matkustajia oli 27·460, joista 21·100 oli kotimaan lentojen matkustajia.

Helsinki-Vantaan matkustajamäärä oli 7,5 miljoonaa henkilöä.

– Helsinki-Vantaalla olemme erityisen tyytyväisiä Aasian-liikenteen ja vaihtomatkustuksen kehitykseen, kertoi Finavian lentoasemaverkostosta sekä markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Joni Sundelin.

– Kotimaanliikenteen lasku on valitettavasti jatkunut koko alkuvuoden. Vaikka lasku on hieman taittunut, ovat kotimaan matkustajamäärät kehittyneet odotettua heikommin. Odotettavissa ei ole merkittävää kasvua, ja matkustajavirrat säilyvät monin paikoin varsin ohuina, arvioi Sundelin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .