Mauri Pekkarinen keventäisi dieselveroa

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) on valmis kuormaliikenteen käyttövoimaveron eli entisen dieselveron keventämiseen 30-40 miljoonalla eurolla, jos se vain teknisesti on mahdollista. Mikäli veronalennukset eivät toteudu, olisi alalla Pekkarisen mielestä etsittävä apua sopimusjärjestelmästä. Verohelpotukset auttaisivat kuljetusalaa viiveellä, mutta sopimusten kautta huojennuksia saataisiin nopeammin.

Ongelmana on, että yritykset eivät useinkaan kykene siirtämään hinnannousuja riittävän ripeästi kuljetushintoihin. Tämän vuoksi Pekkarinen toivoo, että kuljetusalan määräaikaisissa puolen vuoden ja vuoden mittaisissa sopimuksissa voisi olla joustoa. Jos sopijaosapuolet kaipaavat valtion apua, olisi ministerin mukaan valtion oltava valmis auttamaan.

- Hallituksen tulisi yhdessä alan yrittäjien ja mahdollisesti alan sopijaosapuolten kanssa etsiä ratkaisut, joilla kuorma-autoilijoiden ahdinkoa helpotetaan. Ratkaisut voisivat löytyä joko verotuksen tai sopimusjärjestelmän tai molempien suunnalta, sanoi Pekkarinen Keskisuomalaiselle eilen.

» Lue lisää maanantain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.