Mehuyhtiö vaatii tutkijalta jättikorvauksia Thaimaassa

Kansalaisjärjestö Finnwatchin tutkijan Andy Hallin oikeusjutun ensimmäinen kuuleminen pidetään tänään Thaimaassa, kertoo Finnwatch. Hall ei osallistunut kuulemiseen, koska ei järjestön mukaan ole saanut haastetta ilmeisesti osoitteenmuutoksen vuoksi.

Hall teki järjestön tilauksesta tutkimusta ananasmehutiivistettä valmistavan Natural Fruit -yhtiön työntekijöiden oloista 2012. Osa työntekijöistä kertoi mm. huonoista työoloista, alhaisista palkoista ja lapsityövoimasta.

Yhtiö nosti kaksi kannetta Hallia vastaan. Finnwatchin mukaan häneltä vaaditaan yli seitsemän miljoonan euron korvauksia taloudellisiin menetyksiin ja kunnianloukkaukseen vedoten. Järjestö pitää kanteita perusteettomina.

- Yhtiöllä oli mahdollisuus kommentoida aihetta tutkimusta tehtäessä, mutta mitään ei kuulunut. Kanteita emme osanneet odottaa, järjestön toiminnanjohtaja Sonja Vartiala sanoo STT:lle.

Finnwatch on aiemmin kertonut, että Natural Fruit -tehtaan tiivistettä on käytetty Pirkka-, Rainbow- ja Eldorado-ananasmehuissa. Suomalaiset kauppaketjut ovat vakuuttaneet ottavansa raportoidut epäkohdat vakavasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.