Metso heikkeni, Keskon tulos laski puoleen

Kesko-konsernin huhti-kesäkuun tulos ennen veroja laski 38 miljoonaan euroon eli alle puoleen vuoden takaisesta. Liikevaihto pieneni 15 prosentilla 2,1 miljardiin euroon.

Keskon mukaan kysyntä heikkeni rautakaupassa, auto- ja konekaupassa sekä käyttötavarakaupassa. K-ryhmän ruokakaupan myynti sen sijaan on ollut kasvussa. Kesko arvioi myös koko vuoden liiketuloksen jäävän viime vuotta pienemmäksi.

Konepajayhtiö Metson tulos putosi selvästi viime vuodesta. Yhtiön tulos ennen veroja laski 52 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 145 miljoonaa euroa. Metson liikevaihto laski lähes neljänneksen reiluun 1,2 miljardiin euroon.

Uusia tilauksia yhtiö sai huhti-kesäkuussa yli 40 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Toimitusjohtaja Jorma Eloranta arvioi, että yleinen markkinanäkymä on heikko myös ensi vuonna, ja yhtiö on tarvittaessa valmis sopeuttamaan lisää kapasiteettiaan.

Vaikka yleinen tunnelma on jatkunut varovaisena, Eloranta näkee piristymistä Aasiassa. Yhtiö pitää kuluvan vuoden näkymänsä ennallaan. Metso arvioi kannattavuutensa olevan tänä vuonna tyydyttävällä tasolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.