Metso irtisanoo 77

Konepajayhtiö Metso irtisanoo yt-neuvottelujen päätteeksi 77 henkilöä prosessiautomaatiojärjestelmät-yksiköstään. Kaikki irtisanottavat ovat joko ylempiä toimihenkilöitä tai toimihenkilöitä.

Osalle irtisanotuista voidaan yhtiön mukaan tarjota vaihtoehtoista työtä. Lisäksi toteutetaan eripituisia lomautuksia yksiköittäin. Lomautusten arvioidaan vastaavan 53 henkilötyövuoden työpanosta ja ne koskevat prosessiautomaatiojärjestelmät-yksikön lähes koko henkilöstöä.

Neuvottelujen tuloksena yksikössä myös yhdistetään tuotantoja ja tehdään toimipaikkajärjestelyjä. Neuvottelujen alkaessa tammikuussa arvioitiin, että henkilöstön vähentämistarve olisi yhteensä 90-130 henkilöä.

Toimenpiteet johtuvat Metson mukaan paperi- ja massateollisuuden markkinoiden pysyväisluontoisesta heikkenemisestä. Yli puolet yksikön tilauksista on tullut massa- ja paperiteollisuudesta.

Automaatio-liiketoimintalinja työllistää Suomessa noin 1 700 henkilöä. Prosessiautomaatiojärjestelmät-yksikkö työllistää noin 830 henkilöä. Suurimmat toimipisteet sijaitsevat Tampereella ja Kajaanissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.