Metson pääluottamusmies huolissaan ikääntyvistä

Konepajayhtiö Metsolla Jyväskylässä työpaikkansa menettävien joukossa on paljon toimihenkilöitä. Toimihenkilöiden luottamusmies Airi Savolainen on huolissaan etenkin 50-vuotiaista ja hieman vanhemmista työtovereistaan.

–He eivät pääse mihinkään eläkejärjestelyihin, ja toisaalta heidän on vaikea löytää uutta työpaikkaa.

Savolainen muistuttaa, että edellisellä yt-kierroksella Jyväskylän Rautpohjasta irtisanotuista useimmat eivät ole saaneet uutta työtä.

Ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Rauno Minkkinen arvelee, että suurin osa henkilöstön vähennyksistä tapahtuu Rautpohjassa irtisanomisilla ja vain harvalle onnistutaan saamaan muita järjestelyjä.

Työntekijöiden pääluottamusmies Pentti Mäkinen on yllättynyt siitä, että Metso vähentää Rautpohjasta niinkin monta kuin 44 työntekijää.

–Järvenpäästä siirtyy Metson toimintoja Rautpohjaan, ja osin myös työntekijöillä on mahdollisuus siirtyä Järvenpäästä tänne. Silti Rautpohjasta vähennetään työntekijöitä.

Mäkisen mukaan paperiteollisuutta palvelevalla konepajateollisuudella on Suomessa suuret haasteet. Vaikeuksia lisää hänen mukaansa myös se, että alalle on tullut noin 15 uutta kilpailijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Metso tarjoaa äkkilähtöä Järvenpäästä Jyväskylään

Metso irtisanoo Jyväskylästä 253 henkilöä

Metso vähentää 660 työpaikkaa Suomessa