Meyer Werft vahvistaa neuvottelut Turun telakasta

Meyer Werft vahvistaa STT:lle neuvottelevansa Turun telakasta. Neuvottelut ovat yhtiön mukaan alkuvaiheessa, ja Meyer Werft sanoo tarvitsevansa lisätietoja Turun telakan tilanteesta ennen päätöksiä.

Yhtiön mukaan neuvottelut kestänevät vielä joitakin viikkoja tai kuukausia.

Vapaavuoren mukaan valtio sopi Meyer Werftin kanssa jo viime vuoden puolella, että ne ryhtyvät neuvottelemaan Turun telakan ostamisesta.

Neuvottelut korealaisen STX:n kanssa ovat hänen mukaansa olleet vaivalloiset ja hitaat. Vielä on epäselvää, haluaako yhtiö myydä Turun ja Ranskan telakat yhdessä vai erikseen.

Asia julkistettiin Vapaavuoren mukaan neuvotteluiden vauhdittamiseksi. Takeita kaupan toteutumisesta ei hänen mukaansa ole.

Meyer Werft on risteilyaluksiin erikoistunut laivanrakennustelakka, joka operoi kahta telakkaa Pohjois-Saksassa.

STX:n Turun-telakka on kamppaillut vaikeuksissa jo pitkään, ja rahoitusongelmat ovat suitsineet uusien tilausten saamista.

STX Finlandin varatoimitusjohtaja Jari Anttila ei kommentoi tarkemmin Turun telakasta käynnissä olevia neuvotteluja. Anttila toteaa STT:lle, että neuvotteluja käy telakan omistaja eli STX.

Tällä hetkellä Turun telakalla on lomautettuna noin kolmesataa työntekijää. Anttilan mukaan kevään aikana on luvassa lisää lomautuksia.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto (sd.) vaatii STX Finlandin korealaista omistajaa reagoimaan nopeasti Suomen valtion ja Meyer Werftin suunnitelmiin ostaa telakkayhtiön Turun-toiminnot.

Aallon mielestä STX:n pitää aloittaa vakavat neuvottelut Turun toimintojen myymisestä tai vaihtoehtoisesti itse sijoitettava tarvittava pääoma telakkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Historioitsija arvioi demarien säikähtäneen kisan rajuutta

Antti Rinne lähtee luottavaisena SDP:n pj-kisaan