Microsoft aikoo vähentää rajusti väkeä

Microsoft aikoo ilmoittaa suuresta irtisanomiskierroksesta lähiaikoina, kirjoittaa New York Times. Ilmoitus saattaa lehden mukaan tulla jo tämän päivän aikana.

Vähennykset koskisivat laitevalmistusta, kuten puhelimia. Microsoft osti Nokian matkapuhelinvalmistuksen 5,4 miljardilla eurolla viime vuonna, mutta ei ole saanut Windows Phone -puhelinten myyntiin vauhtia. Windows Phone on jäänyt älypuhelinmarkkinoilla kääpiöksi Android-puhelimiin ja Applen iPhoneen verrattuna.

New York Timesin mukaan Microsoft saattaa myös tehdä miljardien dollarien alaskirjauksen Nokia-kaupastaan.

Microsoft vähensi viime vuonna noin tuhat entistä Nokian työntekijää ja sulki Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön. Yhtiö työllistää Suomessa nyt noin 3 000 ihmistä.

Microsoftilla oli maaliskuun lopulla maailmanlaajuisesti 118 000 työntekijää. Yhtiö ilmoitti viime vuonna 18 000 työpaikan vähennyksistä, mutta uudet leikkaukset tulisivat näiden päälle.

Toimitusjohtaja Satya Nadella lähetti viime kuussa työntekijöille kirjeen, jossa hän varoitti, että Microsoft joutuu tekemään vaikeita valintoja alueilla, jotka eivät toimi.

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop, joka siirtyi puhelinkaupan myötä takaisin Microsoftin leipiin, sai viime kuussa potkut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.