Microsoft murskasi Nokian toiveet

Uuden Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen markkinoille tulo on melkoinen takaisku Nokialle. Microsoftin tilaisuudessa San Fransiscossa varmistui tänään, ettei jo olemassa olevia Windows-puhelimia voida päivittää uuteen Apolloksi nimettyyn käyttöjärjestelmään, ei siis myöskään Nokian Lumia-puhelimia. Nokian uutuuden juuri ostaneet jäävät siis vaille uuden järjestelmän ominaisuuksia.

Microsoftin päätös jättää vanhat puhelimet ilman päivitysmahdollisuutta tappaa kaiken sen uskottavuuden, jota Nokia on ehättänyt saada Yhdysvalloissa, totesi Cnet -teknologiajulkaisu. Sen mukaan tämä saattaa olla loppu Nokian paluuyritykselle USA:n markkinoille.

Uuden sukupolven Windows-puhelinten luvataan toimivan saumattomasti Windows 8 -pohjaisten tietokoneiden kanssa, eli sovelluksia voi käyttää kännykässä, sylimikrossa tai taulutietokoneessa. Samalla Microsoft mainosti uusia huipputeräviä näyttöjään ja lupasi uusia sovelluksia ja pelejä. Mukana on myös virtuaalinen lompakko, eli puhelimella voi hoitaa ostoksia. Mukana on myös Nokian karttaohjelma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.