Midare hakee kovaa kasvua – Uutta henkilökuntaa voidaan palkata ensi vuonna useita kymmeniä, arvioi toimitusjohtaja

Perinteinen toimija satsaa ict-palveluihin toimitusjohtaja Anssi Kuoppalan johdolla.

Jo 33 vuotta Jyväskylässä toiminut Midare Oy tähtää kovaan kasvuun. Mikäli suunnitelmat onnistuvat, niin yrityksen työntekijämäärä nousee ensi vuonna nykyisestä 19:stä 30–40:een.

– Haemme kasvua erityisesti ict-palveluista, josta on tullut meille kolmas tukijalka. Toki odotamme kasvua myös kahdesta muuta tukijalastamme eli perinteisestä laitemyynnistä ja huollosta sekä operaattoriyhteistyöstä, kertoo toimitusjohtaja Anssi Kuoppala.

Hänen mukaansa yritys tulee palkkaamaan ainakin ohjelmistosoveltajia, jotka pystyvät auttamaan yrityksiä sekä myynnin ammattilaisia.

– Valitettavasti Jyväskylässä on kova pulaa ict-alan osaajista ja todennäköisesti mekin joudumme etsimään henkilökuntaa ulkomaita myöten.

Nykyisin Midarella on asiakkaina noin 200 pk-yritystä ja organisaatiota. Niille se pyrkii tarjoamaan palveluita, jotka helpottavat yritysten toimintaa ja bisneksen tekoa.

– Olemme tuotteistamassa digitalisaation työkalupakkia. Sen avulla voimme auttaa asiakasyrityksiämme monin tavoin niiden haasteissa.

Anssi Kuoppala aloitti Midaren johdossa huhtikuun puolivälissä. Aiemmin hän on työskennellyt johtotehtävissä muun muassa Yomi Oyj:llä, Digiassa, Microsoftilla, Energiakolmio Oy:ssä sekä viimeksi Soikea Solutions Oy:ssä.

– Midaressa palasin takasin mukavuusalueelleni, sillä pidän kovasti pk-sektorin yrityksen toimitusjohtajan haasteista.

Kuoppala painottaa, että keskeinen asia yrityksen uudistumisessa on koko henkilökunnan mukaan saaminen muutokseen. Siinä toimitusjohtajalla on tärkeä rooli.

– Olen koulutukseltani opettaja ja siitä on paljon apua johtamisessa. Ovathan nykypäivän johtamisfilosofiat aika humaaneja ja kasvatustieteistä kumpuavia.

Seppälässä Prismaa vastapäätä toimiva Midare on tunnettu yritys Jyväskylän seudulla, mutta nyt yritys haluaa laajentua myös muualle Suomeen.

– Avasimme juuri Seinäjoelle yhden miehen toimiston. Niitä on tarkoitus perustaa lisää lähinnä Etelä-Suomeen, mutta mahdollisesti myös muualle, Anssi Kuoppala linjaa.

Midaren liikevaihdosta noin 70 prosenttia tulee yrityksiltä ja 30 prosenttia kuluttajilta eli yksityisiltä ihmisiltä.

– Seppälän alueella on kova kilpailu kuluttajasektorilla. Toimiihan alueelle meidän lisäksemme Gigantti ja Power, joilla on suuret myymälät. Pyrimme menestymään kilpailussa ennen kaikkea hyvällä palvelulla ja erikoistumisella.

Midare kehittää myös verkkokauppaansa, joka mahdollistaa kasvun ilman maantieteellisiä rajoja.

– Vaikka maailma digitalisoituu kovaa vauhtia, niin meille kivijalkamyymälä on edelleen tärkeä toiminto. Itse asiassa tavoitteenani on, että kasvamme nykyisistä tiloista ulos isompiin toimitiloihin, Kuoppala sanoo.

Midaren liikevaihto oli viime vuonna reilut 3,5 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos 86 000 euroa.

– Tänä vuonna liikevaihto noussee lähelle neljää miljoonaa euroa. Vaikka tavoitteemme on kasvaa, niin pyrimme huolehtimaan myös kannattavuudesta.

Nykyisin Midaren omistajina on neljä henkilöä. Osakkeista yhden kolmanneksen omistavat yrityksen perustaja Pekka Raudasoja, Anja Peuha sekä Kati Kauppinen ja Timo Mäkinen yhdessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .