Mikael Aro VR:n uudeksi toimitusjohtajaksi

VR:n uudeksi toimitusjohtajaksi tulee Mikael Aro. Hän aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään keskikesällä.

Aro on tanskalaisen panimokonserni Carlsbergin Pohjois-Euroopan johtaja. Hän on toiminut aiemmin myös Carlsbergin omistaman Sinebrychoffin toimitusjohtajana.

VR:n hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian mukaan valintaan vaikutti Aron kokemus teollisuudesta, logistiikasta ja kuluttajamarkkinoinnista.

Aron edeltäjä Henri Kuitunen erosi lokakuussa. Samalla VR:stä lähti hallituksen silloinen puheenjohtaja Antti Lagerroos. Eropäätösten taustalla oli linjaerimielisyys valtio-omistajan kanssa.

Kiistanaiheena VR:n ja valtion välillä olivat erityisesti vaunuvalmistaja Transtechille annettavat tilaukset. Valtio halusi tilauksia nopeasti vaikeassa taloudellisessa olevalle Transtechille, mutta VR:n johto näki vaunukaluston uusimisen aiheelliseksi vasta ensi vuosikymmenen puolivälissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

Epävarmuus OIkiluoto 3:n valmistumisajasta jatkuu, tietoa aikataulusta luvassa elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.